Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4] Nie dziala wentylator kontrolka mryga

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
atsaib
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4] Nie dziala wentylator kontrolka mryga

Post autor: atsaib » 14 lis 2012, 23:21

Witam serdecznie, jestem nowy na forum. Stalem się szczesliwym posiadaczem B4 2.0 w automacie. Bardzo jestem zadowolony po za jednym mankamentem. Mianowicie, mryga ciągle kontrolka plynu chlodzacego i nie załączają się wentylatory temp dochodzi do ok 100 stopni dalej nie ryzykowalem i gasilem auto lub wlaczalem nawiewy maksymalnie na cieple ogrzewanie.
Odlaczalem wszystkie kostki czyli dwie przy silniku, jedna przy chlodnicy i jedna przy zbiorniczku i nic to nie zmienilo. Ani sie nie zalaczyl wiatrak ani nie przestala mrygac kontrolka.
Dodam ze stan plynu jest wporzadku i wskaznik pokazuje normalnie temp.

Pomozcie

jaś-u
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaś-u » 15 lis 2012, 11:05

nie wiem czy samo odpięcie wtyczki coś da ale ja stawiałbym tu na czujnik niebieski od ECU. on może źle czytać dane stąd ciągle jak przegrzany. co do 'niepracowania' wentylatorów to znó czujnik przy chłodnicy: spróbuj z niego wyjąć wsuwki i zewrzeć, jeśli się włączą to czujnik, jeśli nie to gdzieś nie ma prądu.

poza tym <bylo> więc <szukaj> and kliknij <welcome>

Awatar użytkownika
kardi21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kardi21 » 15 lis 2012, 21:05

Co do kontrolki jeżeli odpięcie czujnika przy zbiorniczku nie pomaga to może warto sprawdzić czy przewody nie mają zwarcia? Żeby sprawdzić czy czujnik jest sprawny zewrzyj drucikiem dwa skrajne piny we wtyczce od czujnika przy chlodnicy,jak wentylatory wlacza sie to czujnik dobry.

atsaib
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: atsaib » 18 lis 2012, 16:58

Bylem u elektryka wszystko jest sprawne okazalo sie ze to jedynie problem zegarow. Wymienie jeszcze troche gadżetow i wrzuce zdjecia swojej lalki :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl