[B4]2.0 z gazem zwykłym-sprawdzenie
[B4]2.0 z gazem zwykłym-sprawdzenie
Witojcie,wiem co trzeba sprawdzić-najczęściej przepływomierz-tylko powiedzcie gdzie to jest?
Zdjęcie elementu zamontowanego pod maską bardzo mile widziane.Dzięki
Zdjęcie elementu zamontowanego pod maską bardzo mile widziane.Dzięki
Ostatnio zmieniony 18 lis 2012, 11:02 przez biniu292, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
szybciej sie przepływka nie rozlatuje jak jest wyregulowany gaz jak potrzeba ale jak bedzie strzał gazu to duze szanse na rozwalenie przepływomierza i wtedy regeneracja lub ori uzywkabiniu292 pisze:... a ten przepływomierz się nie psuje?
[ Dodano: 2012-11-13, 16:21 ]
w sensie szybciej,niż bez tego gazu?bo mniemam że ogólnie to może mu się zdarzyć się zepsuć
jeśli na tej klapce nie jest zbyt mocna sprężyna. poza tym takie antywybuchy powinny być montowane gdzieś między przepływką a kolektorem, tak, żeby w razie wybuchu wystrzał nie dotarł do przepływki, wtedy będzie najbardziej bezpiecznie. coś o tym wiem..ignac112 pisze:A ja widziałem kiedyś takie fajne klapki montowane na filtr powietrza, gdy powietrze jest zasysane to ta klapka jest dociskana, a gdy pojawia się wystrzał to ta klapka się otwiera pod wpływem ciśnienia i wystrzał sobie uchodzi do atmosfery oszczędzając nam nerwów.
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Możliwe, ja widziałem to tylko z zewnątrz i uważam że to całkiem przydatna rzeczjaś-u pisze:jeśli na tej klapce nie jest zbyt mocna sprężyna. poza tym takie antywybuchy powinny być montowane gdzieś między przepływką a kolektorem, tak, żeby w razie wybuchu wystrzał nie dotarł do przepływki, wtedy będzie najbardziej bezpiecznie. coś o tym wiem..ignac112 pisze:A ja widziałem kiedyś takie fajne klapki montowane na filtr powietrza, gdy powietrze jest zasysane to ta klapka jest dociskana, a gdy pojawia się wystrzał to ta klapka się otwiera pod wpływem ciśnienia i wystrzał sobie uchodzi do atmosfery oszczędzając nam nerwów.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Klapki na filtr powietrza przy klapowy przepływomierzu nic nie pomogą bo i tak przepływomierz dostanie. Przydaje się jak przepływówka jest z "gorącym drutem" to wtedy nie rozwala filtra powietrza.
Jedynie taka klapa http://www.drypa.pl/produkt659_KLAPY_-_ ... filtr.html montowana wydaje się być najskuteczniejsza bo odgradza ciśnienie gazów z kolektora i gumy od przepływomierza.
Jedynie taka klapa http://www.drypa.pl/produkt659_KLAPY_-_ ... filtr.html montowana wydaje się być najskuteczniejsza bo odgradza ciśnienie gazów z kolektora i gumy od przepływomierza.