[All] Mały test żarówek H4
[All] Mały test żarówek H4
Witam
Dużo się pisało o wyborze żarówek H4
Wreszcie kupiłem najmocniej święcące żarówki w kiedyś publikowanym teście czyli Hella Light Power
Zrobiłem mały test w którym udział wzięli
Używane Vision Plus Philips'a
Nowe Hella Light Power
Nowe Magnetti Marelli
Nowe Narwa Germany
Co z tego wynikło zobaczcie sami na filmie który specjalnie dla Was spreparowałem
Myślałem że Hella rozwali konkurencję na maxa ale niestety rewelacji nie ma - choć tu uwaga na długich na pewno Hella świeci najlepiej !
Myślałem że różnice będą większe a tu też niestety nie ma jakiś gigantycznych różnic
Co od wykonywani zdjęć to aparat miałem tak zablokowany że zawsze czas, czułość, przysłona były jednakowe - zresztą to widać że lewe światło porównawcze na wszystkch zdjęciach jest jednakowe
Jakie wnioski hm buduję lumenomierz - mam znajomości w sklepie z żarówkami więc szykuję się do prawdziwego testu z dużą ilością żarówek gdzie myślę uda mi się pokazać kto naprawdę świeci jak należy !!! oraz raz na zawsze wsadzić do jednego wora niebieskie bańki i pogrzebać je żywcem w najgłębsze ciemności
pozdrawiam
Dodano 08.12.2012
Drugi mały test żarówek tym razem w plenerze i z jednym zawodnikiem więcej
Aparat na statywie z zablokowanym czasem, przysłoną, czułością
Krutkie
https://picasaweb.google.com/1066964091 ... 2993715426
Długie
https://picasaweb.google.com/1066964091 ... 7697888498
po naciśnięciu F11 mamy pokaz na pełnym ekranie
W teście udział wzięli
1 Używane Vision Plus Philips'a
2 Nowe Hella Light Power
3 Nowe Magnetti Marelli
4 Nowe Narwa Germany
5 Nowe Tungsram
Z tego co widzę to konstrukcja włókna Philips sprawia że boki mamy słabiej oświetlone ale na wprost świeci mocniej !!!
Dużo się pisało o wyborze żarówek H4
Wreszcie kupiłem najmocniej święcące żarówki w kiedyś publikowanym teście czyli Hella Light Power
Zrobiłem mały test w którym udział wzięli
Używane Vision Plus Philips'a
Nowe Hella Light Power
Nowe Magnetti Marelli
Nowe Narwa Germany
Co z tego wynikło zobaczcie sami na filmie który specjalnie dla Was spreparowałem
Myślałem że Hella rozwali konkurencję na maxa ale niestety rewelacji nie ma - choć tu uwaga na długich na pewno Hella świeci najlepiej !
Myślałem że różnice będą większe a tu też niestety nie ma jakiś gigantycznych różnic
Co od wykonywani zdjęć to aparat miałem tak zablokowany że zawsze czas, czułość, przysłona były jednakowe - zresztą to widać że lewe światło porównawcze na wszystkch zdjęciach jest jednakowe
Jakie wnioski hm buduję lumenomierz - mam znajomości w sklepie z żarówkami więc szykuję się do prawdziwego testu z dużą ilością żarówek gdzie myślę uda mi się pokazać kto naprawdę świeci jak należy !!! oraz raz na zawsze wsadzić do jednego wora niebieskie bańki i pogrzebać je żywcem w najgłębsze ciemności
pozdrawiam
Dodano 08.12.2012
Drugi mały test żarówek tym razem w plenerze i z jednym zawodnikiem więcej
Aparat na statywie z zablokowanym czasem, przysłoną, czułością
Krutkie
https://picasaweb.google.com/1066964091 ... 2993715426
Długie
https://picasaweb.google.com/1066964091 ... 7697888498
po naciśnięciu F11 mamy pokaz na pełnym ekranie
W teście udział wzięli
1 Używane Vision Plus Philips'a
2 Nowe Hella Light Power
3 Nowe Magnetti Marelli
4 Nowe Narwa Germany
5 Nowe Tungsram
Z tego co widzę to konstrukcja włókna Philips sprawia że boki mamy słabiej oświetlone ale na wprost świeci mocniej !!!
Ostatnio zmieniony 08 gru 2012, 14:16 przez ziemor, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Audi 80 Klub
- mayday2001
- Forum Audi 80
GerB3 pisze:Tungsram Megalight +60% cenowo biją na głowe wszystkie te philipsy czy osramy a świeca tak samo, +90% muszą być jeszcze lepsze, jak bedziesz jeszcze robił test to dodaj te żarówki do niego <ok>
Te + 90 procent więcej to totalne kłamstwo !!!
Pożyczcie mi te żarówki to to udowodnię !!!
Jeśli normalna żarówka H4 na krótkich daje 1000 lm to ta +90% zgodnie z reklamą ma dawać 1900 lm ? to kłamstwo