Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[b4 2,0 automat benzyna]nie liczy kilometrów

ODPOWIEDZ
piotrpiter

[b4 2,0 automat benzyna]nie liczy kilometrów

Post autor: piotrpiter » 23 maja 2012, 17:41

Witam.jest sprawa z naliczaniem kilometrów w moim automacie .wymieniłem w liczniku modół licznika (ten panel z cyferkami)z mysla ze tamten był felerny ale po wymianie niestety kilometry dlaj stoja aczkolwiewk czasami zatrybi i ze 2 kilometry na dzien doda do przebiegu.predkosciomierz , obrotek zegar wszystko działa prócz zliczacza. w skrzyni znalazłem 2 czujniki jeden oba 2pinowe ale ten po prawej stronie ma wtyczke 3 pinową a\,ale mimo wszystko ida tylko 2 kabelki i drugi po lewej stronie od strony wydechu .inna sprawa to przy wtyczce do tablicy tej po prawej od strony predkościomierza znalazłem lużny kabel żólto czerwony który tylko wychodzi z wtyczki i jest luzny nie widać by coś gdzieś było urwany .i jeszcze pytanie czy skrzynka bezpieczników kryje tajemnice zasilania tego obwodu.

kolczu

Post autor: kolczu » 23 maja 2012, 20:49

Może to wina byc licznika. Moze byc płytka walnięta. Swego czasu jak miałem 90 to jak ja kupiłem tez nie naliczał km. Stary sposób pomagał na chwile pukniecie w licznik. Ale pomagało to na góra 1 2 km.

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 25 maja 2012, 16:07

który czujnik przy skrzyni jest od licznika ?

slawek88yo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slawek88yo » 25 maja 2012, 17:16

kolego zimne luty na płycie licznika i sprawdź czy są wszystkie trybiki na zębatkach ?

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 26 maja 2012, 08:05

licznik cały przelutowany zebatki sa oki ,zakupiłem nowy czujnik ten taki palec do skrzyni.jutro sie pobawie

Awatar użytkownika
morris4life
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: morris4life » 19 lis 2012, 10:36

Cześć,
i jak zamontowałeś ten zakupiony czujnik?
Mam pytanie gdzie kupiłeś czujnik prędkości do automatu? Też bym potrzebował.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl