[B4 1.9 tdi 1z] głośno w środku
- patrykk007
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
u mnie Marcin jest to samo jak siedzę w środku to słychać bardzo dobrze co się dzieje na zewnątrz.wyciszenie jest naprawdę kiepskie.na zimę zawsze smaruje uszczelki i ogólnie wydaja się w dobrej kondycji.są miękki i nie spękane.patrzyłem na ceny nowych uszczelek to niestety w zwykłych motoryzacyjnych nie maja tego a w serwisie koszt jednej sztuki to 343zł :shock: także na 4 drzwi wychodzi 1372zł <ok> jakoś wole by mi szumiało w środku <ok>
ja mam podobny problem z przednią szybą i tylną klapą jak wyciągnę CB to słychać wcześniej tego nie było ale to wina pewnie ostatniej modyfikacji klapy bagażnika https://audi80.pl/80-avant-dodatkowe ... t48396.htm i przewód nie jest dobrze założony jak będzie trochę cieplej to się naprawi
jak dobrze pamiętam to szybę wraz z całym tym stelażem szło regulować po parę milimetrów,borykałem się z tym problemem jak zakładałem elektrykę,tyle miałem plus że u mnie było widać gdzie wcześniej po wkręcane były śruby,zakręciłem w to samo miejsce i szyba spasowała się z uszczelką,hudy nie wyjmowałeś przypadkiem szyb bocznych?a może masz drzwi opadnięte
hudy, mam podobny problem, tyle że ja go już zlokalizowałem dokładnie, przednia prawa szyba mi lekko opadla i w czesci przy słupku przednim jest odrobine niżej tak 2-3 mm i nie chowa sie w uszczelce bo powoduje mega szumy przy szybszej jezdzie, jak się cieplej zrobi to musze zdjąć boczek i to poprawić
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
już chyba znalazłem winowajcę.po prostu ja sam chyba spieprzyłem sprawę jak zakładałem elektryczne szyby.jak przykręcamy całą ramę z szybą do drzwi to możemy ją regulować.ja widocznie za słabo ją nachyliłem w stronę samochodu i po zamknięciu drzwi nie dociskają mocno uszczelki.z zewnątrz można drzwi parę milimetrów,właśnie u góry przy łączeniu z dachem, dopchnąć do środku.wczoraj otworzyłem szybę pasażera i podczas jazdy ręką sprawdzałem gdzie dmucha i właśnie czuć było powietrze w górnej części ramy okna oraz co dziwne dmuchało mi z klamki...
- lord17_1991
- Forum Audi 80
- lord17_1991
- Forum Audi 80
- lord17_1991
- Forum Audi 80