[B4 All] Poduszki amortyzatora
tez mam problem z ta nakretka tulejowana, ale dopiero wezme sie za to jutro bo bede wymieniac poduszki na lemforder i zobacze czy to cso pomoglo w stukaniu, bo tylko ten element nie byl u mnie wymieniany z przedniego zawieszenia, a swoja droga zastanawia mnie to odkrecanie tej tulejowanej nakretki, przeciez na nia jest nakladany jeszcze ten talerzyk ktory wystaje pod maska a na niego idzie kolejna nakertka, wiec sila rzeczy przy mocnym dokreceniu tej nakretki one sie kontruja czy zle to wysmyslilem?
i ja sie podepne z tym ze ja mam boge o nr 8A0 412 355A i wysokosci 36,5 mm.Parzo pisze:hej sorki ze odgrzewam ale mam pytanie czym sie roznia od siebie 8A0 412 323 D / 8A0 412 323 B ? I wlasnie jak kolega Sandall pisze, skontrowanie tej sruby przeciez zapobiega jej odkrecaniu sie? Chyba ze jestem tak samo mylny...
Zapodaj jeszcze raz tą stronęchybo101 pisze:Ile razy mam powtarzacz wam niedowiarki ze to ORI :evil: :!: :!:
Sam mam identyczne :!: Ale to wasza sprawa.
Co do telefonu do serwisu Fantomas_29 to .............. lepiej zmień serwis <rotfl>
A co do luzu po przejechaniu paru kilometrów to tak jak wyżej napisałem wszystko trzeba dokręcać jeszcze raz nawet w instrukcjach jest to podane.
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
Nie wiem,dalej coś tłucze na małych,szybkich nierównościach,już nie mam co wymienić,chyba że maglownicę .....koziolmc60 pisze:norbuja, i co to ci walilo?? u mnie przed robieniem zawiasu walilo i po zrobieniu wali dalej a tylko przy amoracvh nie bylo nic ruszane
Nie mam pojecia,tak jak większość użytkowników,co to za "kartofelki"
-
- Audi 80 Klub
Witam. Dzisiaj bylem w Inter Carsie zapytac o te poduszki do amorow BOGE i szczena mi opadla. Powiedzial ze moga mi sciagnac ale cena za jedna bedzie w przedziale 150-200 zl !!!!!! :shock: Czy to az takie drogie jest bo nie wiem czy jest sens do ASO dzwonic <osohozi>
U kumpla w sklepie sie pytalem to on mi poleca SAHS albo LEMFORDER bo BOGE nie ma wcale.
U kumpla w sklepie sie pytalem to on mi poleca SAHS albo LEMFORDER bo BOGE nie ma wcale.
Witam . Ja też wymieniłem ostatnio poduszkę z łożyskiem amortyzatora LEMFORDER po prawej stronie i nadal mi coś stuka.
Mam pytanie czy miedzy górnym kielichem a łożyskiem z poduszką powinna być jakaś podkładka???
I ta śrubę rowkową co trzyma poduszkę to najlepiej dokręcić do końca gwintu amortyzatora?? może słabo dokręciłem bo nie mam takiego klucza??
A po złożeniu ta miska jest coś krzywo i gwint tej śruby mocującej miskę jest równy z nakrętką a wcześniej było sporo więcej tylko poduszka była ta zielona niższa.
Wiec nie wiedziałem ile powinna być ta śruba rowkowa wkręcona przy tej wyższej poduszce??? :-|
Mam pytanie czy miedzy górnym kielichem a łożyskiem z poduszką powinna być jakaś podkładka???
I ta śrubę rowkową co trzyma poduszkę to najlepiej dokręcić do końca gwintu amortyzatora?? może słabo dokręciłem bo nie mam takiego klucza??
A po złożeniu ta miska jest coś krzywo i gwint tej śruby mocującej miskę jest równy z nakrętką a wcześniej było sporo więcej tylko poduszka była ta zielona niższa.
Wiec nie wiedziałem ile powinna być ta śruba rowkowa wkręcona przy tej wyższej poduszce??? :-|