[ABK] nowy czujnik TPS - u
[ABK] nowy czujnik TPS - u
Witam,
najprawdopodowbniej mam walniety TPS u siebie, za rada jednego z kolegow z forum chce kupić nowy zamiennik.Teraz pytanie do was czy ktos ma sprawdzona firme nowego czujnika ,ktory ma odpowiednie odczyty .Wiadomo ze ori będzie sprawdzony ale za drogi a uzywka nie pewna .
pozdrawiam
najprawdopodowbniej mam walniety TPS u siebie, za rada jednego z kolegow z forum chce kupić nowy zamiennik.Teraz pytanie do was czy ktos ma sprawdzona firme nowego czujnika ,ktory ma odpowiednie odczyty .Wiadomo ze ori będzie sprawdzony ale za drogi a uzywka nie pewna .
pozdrawiam
W zależności od roku modelowego adaptację wykonuje się albo zwykłym multimetrem albo VAG.audiktom pisze:czarekj, zawsze myslałem że ten czujnik sie poprostu wymienia i żadnej adaptacji nie potrzeba,
Podłużne otwory mocujące potencjometru są właśnie do tego by potencjometr prawidłowo ustawić.
Wszelkie szczegóły są opisane w fabrycznych SSP.
ja myślę ze kolega czarekj ma racje tym bardziej ze zna już trochę ABK
Moje jest z 94 roku .Nie do konca jestem przekonany do używki bo są nie pewne u mnie na vagu nie pokazuje bledu TPS u ale jak podmieniłem z kolega z forum auto całkowicie inaczej odpala nie buja mu obrotów jak na moim czujniku .Dlatego chce kupić nowy tylko jaki wybrać
Moje jest z 94 roku .Nie do konca jestem przekonany do używki bo są nie pewne u mnie na vagu nie pokazuje bledu TPS u ale jak podmieniłem z kolega z forum auto całkowicie inaczej odpala nie buja mu obrotów jak na moim czujniku .Dlatego chce kupić nowy tylko jaki wybrać
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
o to mnie właśnie chodziłoromeo pisze:bodajze w grupie 000 po wejsciu w basic settings przepustnica sie adoptuje i słychac nawet nastawy ja tego nie doswiadczyłem choć próbowałem wiele razy ciągle error
mój jest oki, to bratu szwankuje i dlatego robiliśmy podmiankę tak dla pewnościromeo pisze:co do tps-a kup ori i tylko ori a stary sprawdzony? miernik masz to sprawdz
[ Dodano: 2012-11-23, 18:24 ]
hmm u mnie to samo error :-xromeo pisze:choć próbowałem wiele razy ciągle error