b4[ 2.3 20v] jakiej marki wybrac olej 10w60???
b4[ 2.3 20v] jakiej marki wybrac olej 10w60???
witam planuje wymienic teraz olej na 10w60. obecnie mam mobila 10w40 i nie jestem z niego zadowolony, czystalem sporo opinii na temat olejow i zbaranialem jedni polecaja valvoline a inni motula albo LiquiMoly moze jakies propozycje?
Re: b4[ 2.3 20v] jakiej marki wybrac olej 10w60???
kolego zapytam się może tak-jaki ma przebieg te twoje cudo (dodaj to co mogło być cofnięte)Black86 pisze:witam planuje wymienic teraz olej na 10w60. obecnie mam mobila 10w40 i nie jestem z niego zadowolony, czystalem sporo opinii na temat olejow i zbaranialem jedni polecaja valvoline a inni motula albo LiquiMoly moze jakies propozycje?
i czy i kiedy silnik przechodził remont i co przy tym remoncie zostało zrobione?
Konrad zalewaj 10w60 .Jak nie masz wycieków i nie pozera oliwy .U mnie ubywało,okazalo się że sączy się spod sruby spustowej w misce.A sączy sie tak że po przetarciu szmatką po 8 godzinach wisiała już kropla oleju.A co ciekawsze autem nie jeździlem
10w60 jest olejem o podwyzszonej lepkości.Podnosi cisnienie oleju ze względu na lepkość.
Jedni mówia że cieżko pali w zimię bo jest lepki.Ja normalnie odpalałem.
Przepłucz silnik sobie przed zmiana oleju .
10w60 jest olejem o podwyzszonej lepkości.Podnosi cisnienie oleju ze względu na lepkość.
Jedni mówia że cieżko pali w zimię bo jest lepki.Ja normalnie odpalałem.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
ja na 20w60 motula równiez w zimie bez problemu odpalałem, i nie było żadncyh braków ciśnienia przy odpalaniu.LU CASH pisze: Jedni mówia że cieżko pali w zimię bo jest lepki.Ja normalnie odpalałem.
rada przepłukania silnika jest bardzo dobra. Polecam jakikolwiek engine flush.