sprężyny są takie same mimo różnicy w masie ?duo pisze:nic nie trzebaATLAS pisze:A więc jednak pasuje zawias na tył z Golfa 3 czy musiałeś coś przerabiać?
Audi coupe by Vigo - V8 ABZ sezon 2016 :)
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Małe odświeżenie tematu:)
Powoli ale ciągle do przodu idą prace przy V8.
Obecnie jestem w trakcie robienia już konkretnie łap do skrzyni, mocowań i w ciągu najbliższych paru dni chcę temat ogarnąć na maxa...
Ogarnąłem przy okazji układ przeniesienie filtra oleju i manometr ciśnienia paliwa:
Co do układu hamulcowego to decyzja padła na serwo 10cio calowe i pompę 25,4mm z 7a, S2 itp
No i prace przy "gwincie" też zostały przy okazji zakończone:
Przy okazji też myślę nad takim grillem tylko nie wiem na którą z wersji się zdecydować:
Na dniach wrzucę foty ostatecznej wersji przednich sań przygotowanych pod V8 z 01E
Pozdrawiam!
Powoli ale ciągle do przodu idą prace przy V8.
Obecnie jestem w trakcie robienia już konkretnie łap do skrzyni, mocowań i w ciągu najbliższych paru dni chcę temat ogarnąć na maxa...
Ogarnąłem przy okazji układ przeniesienie filtra oleju i manometr ciśnienia paliwa:
Co do układu hamulcowego to decyzja padła na serwo 10cio calowe i pompę 25,4mm z 7a, S2 itp
No i prace przy "gwincie" też zostały przy okazji zakończone:
Przy okazji też myślę nad takim grillem tylko nie wiem na którą z wersji się zdecydować:
Na dniach wrzucę foty ostatecznej wersji przednich sań przygotowanych pod V8 z 01E
Pozdrawiam!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Pierwsze osadzenie silnika na przygotowanych wstępnie łapach:
Jak na początek wypoziomowanie prawie idealnie się udało:
Nie ukrywam, że przy tym akurat mam dużo roboty, bo dopasować muszę aż 4 mocowania (2 silnika + dwa skrzyni - w tym jedno z własnej roboty) ale już na szczęście bliżej niż dalej finalnej wersji przedniej ławy:)
Założenie jest proste do końca roku pospawane wszystko na cacy i autko na kołach, chociażby do tego aby wyjechać przed garaż do dalszych prac:)
Jak na początek wypoziomowanie prawie idealnie się udało:
Nie ukrywam, że przy tym akurat mam dużo roboty, bo dopasować muszę aż 4 mocowania (2 silnika + dwa skrzyni - w tym jedno z własnej roboty) ale już na szczęście bliżej niż dalej finalnej wersji przedniej ławy:)
Założenie jest proste do końca roku pospawane wszystko na cacy i autko na kołach, chociażby do tego aby wyjechać przed garaż do dalszych prac:)
-
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Jak już przymierzać co i jak, gdzie co obciąć, gdzie dospawać.... to przy okazji parę fotek:
Po założeniu kolektorów zrobiło się naprawdę ciasno:
Co do wydechu to napewno dwie rury z kolektorów wyjdą przed półośkami 2x 2,5" a później raczej w jedną 3" no chyba, że prowadzić 2x2,5" po całości?
Pozdrawiam!
Po założeniu kolektorów zrobiło się naprawdę ciasno:
Co do wydechu to napewno dwie rury z kolektorów wyjdą przed półośkami 2x 2,5" a później raczej w jedną 3" no chyba, że prowadzić 2x2,5" po całości?
Pozdrawiam!