Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4] jak zdjąc kierownicę z poduszką

ODPOWIEDZ
rolandasas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4] jak zdjąc kierownicę z poduszką

Post autor: rolandasas » 09 paź 2007, 09:02

pytanie jak w temacie jak zdjąc kierownicę z poduszką w audi b4?
przybieram sie własnie do wymiany nagrzewnicy, mam opis czynności aby wszystko zdemontować. dotyczy on jednak modelu bez poduszki, zgodnie z opisem należy ściągnąć część kierownicy w której jest klakson, zastanawiam się co z poduszką jak ją odłączyć i czy po podłączeniu z powrotem będzie działać?
z góry dziekuje za wskazówki
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 paź 2007, 09:25 przez rolandasas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 09 paź 2007, 09:11

Przed samym demontażem poduszki odłącz na kilka minut akumulator i niestety poduszkę musisz odpiąć od elektryki. Nic nie powinno sie stać działać będzie napewno ale czasami może trzeba będzie podjechać na VAG celem wykasowania usterki. W A4 u brata po wyjęciu poduszek na odłączonym aku wszystko działało po złożeniu jak należy. Powodzenia przy wymianie nagrzenicy.

mieciooo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Małe pytanko w sprawie ściągnięcia kiery

Post autor: mieciooo » 25 lis 2012, 10:49

Siemanko, odgrzewam kotleta. Mam mały problemik, niedawno wymieniałem u siebie nagrzewnicę i jak już wszystko poskładałem zorientowałem się, że założyłem krzywo kierownicę (mam z poduchą). Tylko, że jak ją zakładałem za mocno dokręciłem śruby, te z tyłu kierownicy co trzymają poduchę i teraz przy odkręcaniu ukręciłem jednego torxa (dodam że Yato) a drugim jak chciałem odkręcić to mi się wyjechały śruby w środku i teraz nie wiem co z tym fantem zrobić. Czy jest jakiś sposób aby ściągnąć tą kierownicę? Bo głupio jeździć z kierownicą przesuniętą o ćwierć obrotu :-P . Myślałem żeby to podważyć jakimś łomem, ale nie wiem czy poduchy nie wywali. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
radi88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: radi88 » 25 lis 2012, 15:42

Masz 2 opcje, albo ustawienie prosto kierownicy i regulacja zbieżności na drążkach o ile regulacja pozwoli, albo wyciągnięcie całej kolumny z kierownicą i wtedy rzeźbienie z rozwiercaniem torxów i wymiana samej poduszki na inną z nowymi śrubami.

mieciooo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mieciooo » 25 lis 2012, 18:26

Ustawienie zbieżności to pójście na łatwiznę :-P , czyli zostaje ściąganie kolumny i rozwiercanie, a co z rozwiązaniem siłowym? Byłby niezły zonk jakby mi wywaliło poduchą w twarz :shock:

Awatar użytkownika
radi88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: radi88 » 25 lis 2012, 20:02

mozesz odlaczyc aku wtedy gmerac przy airbagu musisz wydlubac poduche iodkrecic kiere innej opcji niema

mieciooo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mieciooo » 26 lis 2012, 07:17

Dzienks very bardzo <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl