[80 b3 1.8]problem z odpaleniem{brak iskry} pomocy
[80 b3 1.8]problem z odpaleniem{brak iskry} pomocy
Problem polega na tym ze nie odpal mi audiczka. sprawdziłem iskre i nie ma. dzisiaj rano odpaliła normalnie przejechałem sie chodziła gdzieś około godziny normalnie gasiłem ją i odpalałem. podczas jazdy w pewnym momęcie zgasła i kaplica już nie odpaliła, benzynka jest gazu też pełen bak. Jest jeszcze jedno gdy próbowałem odpalić nie łapała ale gdy cofnęłem stacyjke dostała samozapłonu. pomocy czy to może być wigoć czy bezpiecznik jakiś przekażnik.?????????????????????????????/
Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, 10:57 przez Dzidek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam
Sprawdź sobie czujnik Halla w aparacie zapłonowym.
Sciąg sobie kabel z kopułki ten który idzie od cewki jeżeli po przekręceniu stacyjki przeskoczy iskra tylko raz, a przy kręceniu rozrusznikiem już nie będzie to jest to najprawdopodobniej czujnik Halla.
Najczęściej jest tak że na zimnym silniku podaje impulsy, a na ciepłym przestaje.
Sprawdź sobie czujnik Halla w aparacie zapłonowym.
Sciąg sobie kabel z kopułki ten który idzie od cewki jeżeli po przekręceniu stacyjki przeskoczy iskra tylko raz, a przy kręceniu rozrusznikiem już nie będzie to jest to najprawdopodobniej czujnik Halla.
Najczęściej jest tak że na zimnym silniku podaje impulsy, a na ciepłym przestaje.