[Sedan 80 B4] Tapicerka klapy bagażnika
[Sedan 80 B4] Tapicerka klapy bagażnika
Witajcie!
Kupiłem piękną osiemdziesiątkę, niestety klapa bagażnika jest zupełnie goła. Chciałbym utrzymać ją możliwie w oryginale (bo wszystko co już posiada jest 100% fabryka- nawet tłumiki, ba nawet nie zleciały z nich jeszcze naklejki:)) Przebieg 178.000km.
No mniejsza- na lans może jeszcze będzie czas
Wracając do klapy bagażnika... nie znalazłem w internecie zdjęcia pokazującego dokładnie jak powinien wyglądać ten fragment samochodu. Jeżeli posiadacie, bądź możecie zrobić zdjęcie to będę wdzięczny.
Doszedłem do tego, że powinna być tam tapicerka i trójkąt wsunięty częściowo pod tapicerkę, a od dołu zapięty plastikowym elementem. Czy oprócz tego było tam coś jeszcze? Mam na myśli narzędzia, uchwyt do zamykania bagażnika itp.
Przeczytałem tez tutaj na forum, że od Audi A4 B5 można spokojnie przełożyć wszystko z tej klapy do Audi 80. Znalazłem komplet który mnie interesuje (tapicerka+trójkąt i wszystkie plastiki), ale od B6. Będzie pasował?
Kupiłem piękną osiemdziesiątkę, niestety klapa bagażnika jest zupełnie goła. Chciałbym utrzymać ją możliwie w oryginale (bo wszystko co już posiada jest 100% fabryka- nawet tłumiki, ba nawet nie zleciały z nich jeszcze naklejki:)) Przebieg 178.000km.
No mniejsza- na lans może jeszcze będzie czas
Wracając do klapy bagażnika... nie znalazłem w internecie zdjęcia pokazującego dokładnie jak powinien wyglądać ten fragment samochodu. Jeżeli posiadacie, bądź możecie zrobić zdjęcie to będę wdzięczny.
Doszedłem do tego, że powinna być tam tapicerka i trójkąt wsunięty częściowo pod tapicerkę, a od dołu zapięty plastikowym elementem. Czy oprócz tego było tam coś jeszcze? Mam na myśli narzędzia, uchwyt do zamykania bagażnika itp.
Przeczytałem tez tutaj na forum, że od Audi A4 B5 można spokojnie przełożyć wszystko z tej klapy do Audi 80. Znalazłem komplet który mnie interesuje (tapicerka+trójkąt i wszystkie plastiki), ale od B6. Będzie pasował?
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 22:44 przez Jahu, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Brak tapicerki pokrywy, to też 100% oryginał. Chyba tylko wersje USA to miały.Jahu pisze:Kupiłem piękną osiemdziesiątkę, niestety klapa bagażnika jest zupełnie goła. Chciałbym utrzymać ją możliwie w oryginale (bo wszystko co już posiada jest 100%
Tak jest w Cabrio.Jahu pisze:Doszedłem do tego, że powinna być tam tapicerka i trójkąt wsunięty częściowo pod tapicerkę, a od dołu zapięty plastikowym elementem.
Na pewno? Gdyby tak było, to wszyscy by już mieli te tapicerki w swych 80-tkach.Przeczytałem tez tutaj na forum, że od Audi A4 B5 można spokojnie przełożyć wszystko z tej klapy do Audi 80.
Poczytaj ten watek https://audi80.pl/montaz-tapicerki-t ... t33103.htm
Jeszcze jedno... _uwaga
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Też się pogubiłem W mojej wersji B4 sedan 1.9 TDi z 93 roku nie było oryginalnie tapicerki. Tapicerka sie pojawiała w USA, ale bez trójkąta (tak jak na fotkach wujo1 i raizo). Trójkąt w tapicerce był montowany w cabrio. Jeżeli wyżej popełniłem błąd, bo źle zrozumialem to poprawcie
Wrzucam jeszcze zdjęcie, które znalazłem na allegro właśnie tapicerki z trójkątem (w Audi A4), żeby było wiadomo co mam na myśli.
Wrzucam jeszcze zdjęcie, które znalazłem na allegro właśnie tapicerki z trójkątem (w Audi A4), żeby było wiadomo co mam na myśli.
Jahu pisze:Też się pogubiłem W mojej wersji B4 sedan 1.9 TDi z 93 roku nie było oryginalnie tapicerki. Tapicerka sie pojawiała w USA, ale bez trójkąta (tak jak na fotkach wujo1 i raizo). Trójkąt w tapicerce był montowany w cabrio. Jeżeli wyżej popełniłem błąd, bo źle zrozumialem to poprawcie
tak masz rację , jeszcze zdarzały się na rynek szwedzki lub szwajcarski tapicerki do sedana
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Jahu, kupujesz na wymiar klapy papier do owijania paczek (prezentów) taki szary, kupujesz filc, kupujesz kołki tapicerskie samochodowe.Papier masz na wzór,później wycinasz oryginał z filcu a pod kołki tapicerskie masz już otwory w klapie.Mnie to zajęło 2 godziny gdyż jeszcze na maszynie obszyłem w koło ten filc materiałem wykończeniowym...