[80 B4 2.0 abt] wyje skrzynia od 3 biegu w gore
-
- Forum Audi 80
[80 B4 2.0 abt] wyje skrzynia od 3 biegu w gore
Siemka.Potrzebuje pomocy jezelo ktoś wie co moze byc przyczyna chałasu dobiegajacego z mojej skrzyni niech ni pomoze.Jak ruszam i redukuje juz od 3 biegui w gore skrzynia zaczyna mi wyc i to jeste juz denerwujace,na 4 i 5 jest to samo.Na nizszych biegach jest to nie slyszalne,Wcikam sprzeglo zeby wysprzegli i cisza,puszczam zalancza sie bieg i wyje.Nic w niej nie stuka nie puka ,nie drży,nie szarpie poprostu WYJE.Jaka moze byc tego przuczyna.Domyslam sie jedynie ze moze lozysko sprzeglowe,no ale nie wiem jeszcze nic nie rozbieralem.Najpierew uderzam do was.......i jeszce cos jezeli pada mi calkiem skrzynia to czy moge zalozyc z ABK bo akurat taka posiada,jak ktos wie czy bedzie pasowac niech da znac.Z gory dzieki.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2007, 14:01 przez danielaudi80abt, łącznie zmieniany 1 raz.
- siwusek216
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
wiec jednak tak i tak taniej bedzie mi wymienic skrzynie niz probowac ja naprawiac.Skrzynie wymienie sam bo wiem co i jak sie zabrac bo juz kiedys wymienialem w audi 100 i to nawet bez kanalu(tragedia-ale bylo cacy) i to chyba bedzie najlepsze rozwiazanie bo zeby wyminic te lozyska to nusze komus to dac a to liczy sie jeszce z kosztami robocizny i czesci a ta skrzynie od ABK mam za free.Jak by ktos cos jeszcze wiedzial na ten temat to czekam.
-
- Forum Audi 80
Kiedyś moi dwaj koledzy Motor lifem zregenerowali dwie automatyczne skrzynie biegów, które nie chciały już przełączać na kolejny bieg. Skrzynie chodziły jak nowe- jak długo nie wiem, a u mnie w samochodzie Motor Lifu nie ma tylko w półośkach, bo za mało butelek kupiłem :mrgreen: Ostatnio nawet łożysko z przodu regenerowałem Motor lifem z efektem w mairę zadowalającym, ponieważ wyło cały czas, a teraz chwilami powyje sobie i przestaje.
Jeżeli to zastosujesz to opisz efekt. Pozdrawiam
Jeżeli to zastosujesz to opisz efekt. Pozdrawiam
- bieniek1984
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witajcie koledzy.
U mnie wycie zaczyna się na 3 biegu, poprzez 4 i 5
Wycie zmienia się wraz z prędkością jazdy, wyje tylko podczas przyśpieszania i jazdy ze stałą prędkością, gdy puszcze gaz (hamowanie silnikiem) to przestaje wyć.
Kupiłem niunie 3 miesiące temu i wymieniłem olej w skrzyni biegów bo brakowało ponad litr! Jest zalana ori syntetykiem. I dalej wyje.
Na skrzynce żadnych wycieków. Co robić?
U mnie wycie zaczyna się na 3 biegu, poprzez 4 i 5
Wycie zmienia się wraz z prędkością jazdy, wyje tylko podczas przyśpieszania i jazdy ze stałą prędkością, gdy puszcze gaz (hamowanie silnikiem) to przestaje wyć.
Kupiłem niunie 3 miesiące temu i wymieniłem olej w skrzyni biegów bo brakowało ponad litr! Jest zalana ori syntetykiem. I dalej wyje.
Na skrzynce żadnych wycieków. Co robić?