[b4 1z] Mokro w okolicy 4 wtrysku
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[b4 1z] Mokro w okolicy 4 wtrysku
Siema, co może być przyczyną, że w okolicy 4 wtrysku (ten najbliżej ściany grodziowej) jest mokro, najprawdopodobniej jest to paliwko. Skąd tam to się wzięło? Czy to może być wina tych malutkich gumowych przewodzików łączących wtryskiwacze?
Widać to dokładnie, bo cały silnik mam suchy i czysty a w tym miejscu jest wilgotno.
Ropą nie czuć, albo czuć ale bardzo nie znacznie.
Co uczynić w takim przypadku?
Widać to dokładnie, bo cały silnik mam suchy i czysty a w tym miejscu jest wilgotno.
Ropą nie czuć, albo czuć ale bardzo nie znacznie.
Co uczynić w takim przypadku?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Możesz wymienić te wężyki przelewowe na początek, jesli nie pomoże to wyjąć trzeba bedzie wtrysk i wymienić podkładke miedzianą pod wtryskiem
Ostatnio zmieniony 02 gru 2012, 14:25 przez Krzysiek 84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Nie raczej tylko na pewno 8-) pozostałe podane powody przez kolegów powyżej ,bardzo mało prawdopodobne ,bo zwykle dzieją się po wyciąganiu czy rozbieraniu wtrysku...Jak wtrysk nie ruszany to standardowo <ok> sparciałe weżykiignac112 pisze:powiem Wam, że mokro jest też wyżej niż gniazdo wtrysku, czyli raczej przewodziki?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Dlatego jak ktoś ma ori osłonę na silniku i nigdy tam nie zaglądał ,to pierwszą rzeczą jaką powinien zrobic ,jest sprawdzenie stanu tych przewodów ...o zgrozo :roll: zdarzają się sparciałe które wyglądają jak ori , trzymają się tam jakimś cudem ,ale rozłażą się w ręku przy próbie ruszenia ...Teraz już takich żywotnych nie produkujarobercik1974 pisze:u mnie ostatnio wylecialo troche ropy na szose przez te przewody