Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1z] Poduszki silnika - never ending story

ODPOWIEDZ
MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 02 gru 2012, 13:57

szaakaal pisze:Munior mam nadzieje ze nie jestes zniesmaczony przez to ze mam odmienne zdanie? kupione uzywki daly utopiona kase,
To że miałeś pecha i kupiłeś rozwalone to raczej wyjątek niż norma ,więc nie można generalizować i twierdzić że nie warto 8-) Tylko jak już wczesniej wspomniałem ,zanim kupimy trzeba się upewnić co się kupuje..sprzedających jest wielu wiec jak ktoś nie jest w stanie określić stanu tego co sprzedaje ,to szukamy gdzie indziej 8-)

Awatar użytkownika
Ross
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ross » 02 gru 2012, 16:30

MUNIOR pisze:
szaakaal pisze:Munior mam nadzieje ze nie jestes zniesmaczony przez to ze mam odmienne zdanie? kupione uzywki daly utopiona kase,
To że miałeś pecha i kupiłeś rozwalone to raczej wyjątek niż norma ,więc nie można generalizować i twierdzić że nie warto 8-) Tylko jak już wczesniej wspomniałem ,zanim kupimy trzeba się upewnić co się kupuje..sprzedających jest wielu wiec jak ktoś nie jest w stanie określić stanu tego co sprzedaje ,to szukamy gdzie indziej 8-)

szaakaal - miałes po prostu pecha. Spójrz na to z tej strony, ze kupując ori używki w dobrym stanie z przesylka zaplacisz max 120zł. To mniej niż połowa jednej nowej!.
Ja w listopadzie wymienilem obie poduszki. Przed kupnem rozmawiałem ze sprzedajacym, powiedziałem czego oczekuje i to dostalem.
Nawet jak by miały wystarczyc na 100 tyś km i wylać, to dopóki się nie zerwą będą lepsze niż nówki z pełnej gumy...

Żałuje, że wcześniej nie zrobiłem podmiany na ori uzywki, bo komfort zemienia sie drastycznie

Awatar użytkownika
przemoO23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemoO23 » 03 gru 2012, 11:56

W sklepie pytałem,sprzedawca z "lepszych" podusi zaproponował mi Ferbi za 80zł (prawa) .Mówi że poduszka dobra.
Spytałem się też o Lemfordera to na zamówienie 270zł,co i tak nie jest straszną ceną ( na intercars po 380 chodziły ).

Chyba będę celował w tego Lemfa,tylko teraz pytanie czy wymiana poduszek pod silnikiem jest jakaś skomplikowana ( czyt.czy silnik trzeba lekko unieść?) .

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 03 gru 2012, 15:36

Czyli kupujesz nowe poduszki? wiedzialem :mrgreen:
silnik mozna nieco uniesc, sposoby sa rozne... lepiej od gory i przyda Ci sie do tego sciagajacy pas transportowy... ;-)

Awatar użytkownika
przemoO23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemoO23 » 03 gru 2012, 15:54

Czyli kupujesz nowe poduszki? wiedzialem
To źle że nowe kupuje,bo już sam nie wiem ?

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 03 gru 2012, 16:07

szaakaal pisze:lepiej od gory i przyda Ci sie do tego sciagajacy pas transportowy
Można od dołu podnieść podnośnikiem do kół za krawędź bloku.

woojteck_dg
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: woojteck_dg » 03 gru 2012, 20:56

u mnie w 1z poprzedni właściciel zamontował jakieś zamienniki i trzepie buda i buczy, natomiast kolega w swoim ma ori poduszki i jest cacy, aż miło się jeździ. Ja bym celował w ori używkę zamiast jakiegoś zamiennika.

Awatar użytkownika
przemoO23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemoO23 » 03 gru 2012, 21:58

woojteck_dg pisze:u mnie w 1z poprzedni właściciel zamontował jakieś zamienniki i trzepie buda i buczy, natomiast kolega w swoim ma ori poduszki i jest cacy, aż miło się jeździ. Ja bym celował w ori używkę zamiast jakiegoś zamiennika.
Z używkami to różnie bywa,jeśli miałbym gwarancje że pojeżdżę na nich powiedzmy 10k km,to bym brał bez zastanowienia ale tak to już się kilka razy przejechałem z "używkami" .
Dajcie spokój chłopakowi ,chce nowe jego sprawa ...Byle by tylko się nie rozczarował
Też mam taką nadzieje ,nie wiedzieć czemu to jak mówi się (w przypadku poduszek) "zamienniki" to od razu przychodzi na myśl lita guma na aluminiowej podstawie a nie hydropodstawa .
Chciałem się tylko dowiedzieć czy ktoś używał drogich firmowych yyy zamienników(?) ( i jakie były tego efekty),a tu każdy radzi że lepiej używki ori .
Ostatnio zmieniony 03 gru 2012, 22:23 przez przemoO23, łącznie zmieniany 1 raz.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 03 gru 2012, 22:15

przemoO23 pisze:Z używkami to różnie bywa,jeśli miałbym gwarancje że pojeżdżę na nich powiedzmy 10k km,to bym brał bez zastanowienia ale tak to już się kilka razy przejechałem z "używkami" .
Dajcie spokój chłopakowi ,chce nowe jego sprawa ...Byle by tylko się nie rozczarował ...Są elementy w tym aucie które zakłada się tylko ori,bo żadne inne się nie sprawdzają ... poduszki silnika do tych włąśnie rzeczy nalężą i nikt i nic tego nie zmieni ...kto miał z tym do czynienia wie o tym doskonale 8-)

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 03 gru 2012, 23:08

Ja postawilem na nowe, rozumiem ze to jest koszt ale gra jak w zegarku :-D a co chodzi o unoszenie silnika podnosnikiem do kol to najbardziej pewne i stabilne sa te z wysuwanym tlokiem do gory...

Awatar użytkownika
przemoO23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemoO23 » 03 gru 2012, 23:30

Ja postawilem na nowe, rozumiem ze to jest koszt ale gra jak w zegarku
Można wiedzieć jaka firma,jaka cena itd ?

Awatar użytkownika
Ross
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ross » 04 gru 2012, 08:39

upewnij się chociaż czy te nowe mają hydropodstawę, bo jak nie to będziesz żałował. Buczenie, na biegu jałowym pół wnętrza gra od wibracji i masaż rąk na kierownicy :D

Awatar użytkownika
przemoO23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemoO23 » 04 gru 2012, 09:24

Ross pisze:upewnij się chociaż czy te nowe mają hydropodstawę, bo jak nie to będziesz żałował. Buczenie, na biegu jałowym pół wnętrza gra od wibracji i masaż rąk na kierownicy :D
Taką sytuację mam na obecnych poduszkach(chyba orI ),wibracje czuć nawet na klapie bagażnika.

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 04 gru 2012, 11:16

Przemo u mnie jest febi bilstein czy bilstain, juz nie pamietam jak sie to dokladnie pisze... hydropodstawa rzecz jasna 220zl o ile dobrze pamietam... wiem ze impra droga ale wiesz albo rybki albo akwarium ;-) i jest wszystko si!! :mrgreen:

Awatar użytkownika
przemoO23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemoO23 » 04 gru 2012, 11:51

Sam już nie wiem co robić."Zbadałem" organoleptycznie poduszki silnika,dotykałem podstawy poduszki,jak i jej mocowanie do karoserii . Praktycznie żadnych wibracji (są ledwo odczuwalne) na pracującym silniku nie wyczułem. Chyba że to "badanie" jest o kant d..y rozbić ,albo te nowe poduszki skrzyni przekazują wibracje silnika na całą budę :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl