Witam kolegów.
Jestem zmuszony do wymiany całego tylnego układu hamulcowego zaciski tarcze i klocki.
Dlatego poszukuje jakiegoś bardziej skutecznego zestawu niż oryginalnie 245x10 mm i jeden tłoczek.
W jakiej wersji mogę znaleźć coś bardziej skutecznego bo niby na tyle w 2.8 też jest to samo co w 2.0.
Co proponujecie jako tylny zestaw?
[80 B4] POMOC w wymiana tylnego układu.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
A po co ci skuteczniejszy tył? To co daje fabryka spokojnie starcza, tyły w A80 są dość lekkie więc to bez sensu, chyba że wozisz zwłoki w bagażniku :mrgreen:
Przy większych motorach dają większe tarcze z przodu ale to dla tego że silnik więcej waży więc cały przód jest też cięższy więc ma to sens.
Po za tym jak będziesz miał zbyt mocno skuteczny tył w stosunku do przodu to cię może kiedyś tył wyprzedzić podczas hamowania. Przerabiałem to jak miałem w A80 źle ustawiony regulator siły hamowania. Tył blokował się wcześniej niż przód - sytuacja bardzo niebezpieczna.
Przy większych motorach dają większe tarcze z przodu ale to dla tego że silnik więcej waży więc cały przód jest też cięższy więc ma to sens.
Po za tym jak będziesz miał zbyt mocno skuteczny tył w stosunku do przodu to cię może kiedyś tył wyprzedzić podczas hamowania. Przerabiałem to jak miałem w A80 źle ustawiony regulator siły hamowania. Tył blokował się wcześniej niż przód - sytuacja bardzo niebezpieczna.