[All] Ile palą nasze autka ?
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
17 litrów pb ostatnio na 100km.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2012, 21:12 przez Mabrothrax, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio na spidzie Autostrada A1 w jedną Lpg i 5500 obrotów i na 100 km wyszło 14 litrów. Powrót na BP żeby trochę pompa paliwa w końcu popracowała i świecę się oczyściły i z podobną prędkością(obrotami) chodź czasem i odcinka się odzywała i 16\17 litrów :mrgreen: I różnica miedzy BP a LPG spora zwłaszcza na piątym biegu gdzie na benzynie do odcięcia wkręca się jak głupi a na lpg jak wiadomo odcinki brak ale wszystko spokojniej i wolniej. Czas na nowe pomiary na hamowni po ogarnięciu wszystkiego
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Ja Robię AAH Coupe Quattro 250KM na 26 litrach gazu, jadąc oszczędnie (hamowanie silnikiem, nie ciągnięcie na siłę pod górki na 1.200rpm, nie przekraczanie 95km/h i ogólny ecodriving) i w 90% trasą, i mam w dupie to, czy ktoś mi wierzy, czy nie (wybaczcie)
26 litrów gazu po 2.59 na Realu w Olsztynie = 67.34
250 KM na 26 litrach gazu to jest po 9.6 litra na 100KM, czyli za 25zł przejechane 100KM w 2.8AAH. Odliczyć trzeba tylko jedno dogrzewanie się silnika żeby przerzucił się na gaz, czyli odjąć 6KM, w mieście jest różne i to zależy tylko ode mnie, niżej 12litrów ciężko, bo teraz śnieg leży i ćwiczę boki. Nie trudno jest zrobić 16-18 litrów ale trzeba cisnąć często. Pozdrawiam ABT i 18.
26 litrów gazu po 2.59 na Realu w Olsztynie = 67.34
250 KM na 26 litrach gazu to jest po 9.6 litra na 100KM, czyli za 25zł przejechane 100KM w 2.8AAH. Odliczyć trzeba tylko jedno dogrzewanie się silnika żeby przerzucił się na gaz, czyli odjąć 6KM, w mieście jest różne i to zależy tylko ode mnie, niżej 12litrów ciężko, bo teraz śnieg leży i ćwiczę boki. Nie trudno jest zrobić 16-18 litrów ale trzeba cisnąć często. Pozdrawiam ABT i 18.
-
- Forum Audi 80
mnie tam zecior jak jest ciepło palił w trybie mieszanym 5.8 l/100km ale to była bardzo delikatna jazda. Teraz jak się zimno zrobiło i silnik się nie dogrzewa to 7l/100km w trybie mieszanym.Natomiast jak we wrześniu jechałem nad morze to wyszło w granicach 5.5l/100km w 5os i pełnym bagażniku toreb. Dodam jeszcze ze teraz po wymianie wtrysków na afn spalanie wzrosło na 6l/100km
schack, dawno temu i co było nie prawdą miałem passata b3 z silnikiem 1.6 i jak gazu po mieście palił 16 a na trasie 12 i tak było i koniec a palił jedynie więcej jak go deptałem:D a wymieniłem wszystko co się dało od reduktora po wszystkie czujniki a i tak kupa T.T.T.M I KONIEC.
Może masz źle ustawiony zapłon bo pisałeś coś o "strzelaniu" , może jakiś zacisk Ci trzyma (skupił bym się na tyle o ile masz tarcze i zobaczył jak linki od ręcznego pracują) bo może do "pierwszej dziury" Ci ręczny trzyma. Może gdzieś silnik dostaje lewe powietrze np ta rurka plastikowa co idzie od serwa albo podstawa pod wtrysk. I tak jak Ci pisałem u mnie nie ma wcale całego dolotu, jest tylko ten kawałek od obudowy filtra powietrza a i tak skierowany tak żeby za dużo powietrza nie dostawał.
sagem, mi tam ABT 18 nie pali :mrgreen:
Może masz źle ustawiony zapłon bo pisałeś coś o "strzelaniu" , może jakiś zacisk Ci trzyma (skupił bym się na tyle o ile masz tarcze i zobaczył jak linki od ręcznego pracują) bo może do "pierwszej dziury" Ci ręczny trzyma. Może gdzieś silnik dostaje lewe powietrze np ta rurka plastikowa co idzie od serwa albo podstawa pod wtrysk. I tak jak Ci pisałem u mnie nie ma wcale całego dolotu, jest tylko ten kawałek od obudowy filtra powietrza a i tak skierowany tak żeby za dużo powietrza nie dostawał.
sagem, mi tam ABT 18 nie pali :mrgreen:
no i wczoraj sie stało... na benzynie w ogóle silnik nie chciał trzymać obrotów... spadał do 500 i musiałem trzymać gaz, żeby nie zgasł. Po wypięciu niebieskiego czujnika wszystko wróciło do normy, dzisiaj go wymienię (już kupiłem) i zobaczę co z tego wyjdzie Krokowy wymieniany 2 miesiące temu, nie wierzę, żeby padł.
- jacek199315
- Forum Audi 80
- jacek199315
- Forum Audi 80