[B4 2.0 ACE] Problem z ABS
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Jak się kontrolka pali to jest wyłączony lub , mogą też styki gdzieś przyśniedzieć, gdzie jest ten czujnik. Zależy jeśli masz włącznik abs`u tam nad radiem obok awaryjnych, to tam go włączysz lub wyłączysz. Ja nie mam u siebie tego włącznika, to jak wpadne w poślizg lub zachamuje ostro to czuć na pedale hamulca, że jest włączony i on działa.
[B4 80 ABT] ABS problem!
Witam, mam problem z ABS. Mianowicie po odpaleniu auta ABS działa i ładnie hamuje a po przejechaniu 500m-1000m zapala się kontrolka ABS i wyłącza się sam.
Tak więc jakie mogą być tego przyczyny?
Tak więc jakie mogą być tego przyczyny?
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
[b4 avant] abs nie dziala - audi z 1995 roku
Witam. Dopiero kilka dni temu kupiłem autko no i nie działa abs. nie ma kontrolki w środku i po naciśnięciu hamulca koła blokują się . Kto mi podsunie jakiś pomysł gdzie szukać rozwiązania . Dodam że pod maską po prawej są bezpieczniki i wszystkie są ok. Może jeszcze w innym miejscu są jakieś inne o których nie wiem? Prosze o pomoc!!!!!!! <osohozi>
edit by uFOtm: PISZ w przeznaczonych do twojego problemu działach... stosuj tagi !
edit by uFOtm: PISZ w przeznaczonych do twojego problemu działach... stosuj tagi !
Ostatnio zmieniony 30 sty 2013, 19:20 przez mariusz1979, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
wsadz w licznik zarowkę bo zapewne ktos ja wyciagnal...
jedz na diagnoze Vagiem lub znajdz kogos kto ma i Ci przeskanuje
szukajac w ciemno sprawdz wszystkie 4 czujniki przy kolach w zwrotnicach i przewody które prowadzą do komory silnika i tam się spinaja z wiązką oraz tylne pod kanapą
tyle na początek
jedz na diagnoze Vagiem lub znajdz kogos kto ma i Ci przeskanuje
szukajac w ciemno sprawdz wszystkie 4 czujniki przy kolach w zwrotnicach i przewody które prowadzą do komory silnika i tam się spinaja z wiązką oraz tylne pod kanapą
tyle na początek