[80 B4 ABK] Dziwne zachowanie rozrusznika
-
- Forum Audi 80
Siemanko ludziska :mrgreen: ciągnąc wątek mam pytanko.Co z tym ruchem na silniku gdy kluczyk jest przekręcany z pozycji 0 na zapłon przed rozruchem ? mam taki sam objaw i do tego bendix zazębia się na chwile po czym sam się cofa i słychać tylko obracający się wirnik rozrusznika (jest LPG )??? rozrusznik tak się bawi ze mną kilkadziesiąt razy aż zaskoczy (wku...jące)
Dajcie znać co to,proszą :cry: , bo jak tak moja rakieta dalej będzie robić moja dostanę wylewu :shock:
Pozdro :lol:
Dajcie znać co to,proszą :cry: , bo jak tak moja rakieta dalej będzie robić moja dostanę wylewu :shock:
Pozdro :lol:
- karolas123
- Forum Audi 80
Odświeżę temat, też chyba mam rozrusznik do wymiany, chyba że to kostka stacyjki. Objawy zaczęły się od przycinania przy odpaleniu tzn kreci zawiesza się ze kontrolki przygasają, kręci dalej i odpala. Też zdarzyło się ze po przekręceniu stacyjki w pozycje zapłon rozrusznik szarpnie silnikiem. Teraz powiedzmy za 20 przekręceniem kluczyka odpala, ale rozrusznik się odzywa za każdym przekręceniem stacyjki takim bziiimmm że kontrolki przygasają ale silnikiem nie zakręci. Rozrusznik czy kostka stacyjki (topran wymieniona 15tys km temu) do wymiany ??