[B3 1.6 RN+LPG] brak wolych obrotów na zimnym silniku
[B3 1.6 RN+LPG] brak wolych obrotów na zimnym silniku
Witam, przychodzę rano do garażu odpalam silnik na gazie (bez problemów choć muszę chwile kręcić) ale gdy puszcze pedał gazu to gaśnie, muszę trzymac gaz i jak sie nagrzeje za chwile to jest normalnie. Jaka jest tego przyczyna?
...
Zima. Też tak miałem gdy odpalałem na gazie na Pb to samo????
powinno się odpalac i rozgrzac silnik do kilka dziesiąt stopni i dopiero przełączyc na LPG.
a to że silnik gaśnie to normalne, po prostu musisz trochę na obrotach podtrzymac aż się rozgrzeje trochę (1000obr/min).
powinno się odpalac i rozgrzac silnik do kilka dziesiąt stopni i dopiero przełączyc na LPG.
a to że silnik gaśnie to normalne, po prostu musisz trochę na obrotach podtrzymac aż się rozgrzeje trochę (1000obr/min).
Najważniejsze jest jaką posiadasz instalację gazową. Jeśli manualnie przełączasz na gaz to rób to jak silnik się trochę rozgrzeje. Jeśli jest to instalacja III gen. to samochód nigdy nie uruchomi się w zimie na gazie, przełączy się po osiągnięciu temperatury pracy układu. Gaz dopiero w IV gen. nie potrzebuje parownika do pracy, wtedy odpalanie na gazie to normalka.
-
- Forum Audi 80
ja nie mam nigdy takich problemow,jak silnik jest zimny czy twoj silnik szery jest na wtrysku czy na gazniku?na wtrysku nawet przy instalacji zrobionej przez kowala to silniczek krokowy ustawia obroty
[ Dodano: 2012-12-16, 09:50 ]
mialem kilka aut na gazie,i takie objawy byly jak bylo cos nie tak z mewbranami w
parowniku
[ Dodano: 2012-12-16, 09:50 ]
mialem kilka aut na gazie,i takie objawy byly jak bylo cos nie tak z mewbranami w
parowniku
-
- Forum Audi 80