[ABK B4] nieciekawa praca na benzynie...
przeplywka
moim zdaniem przeplywka. jak by co to mam na sprzedaz do audi 80 abk 115km .cena 260zl. 530 966 454 la222@o2.pl
Re: przeplywka
A umiesz czytać? Kolega pisze, żela222 pisze:moim zdaniem przeplywka. jak by co to mam na sprzedaz do audi 80 abk 115km .cena 260zl. 530 966 454 la222@o2.pl
Także nie wciskaj na siłę przepływomierza. Jak chcesz sprzedać, to się ogłoś w dziale Autogiełda/Ogłoszenia. TPS do sprawdzenia, dolot też warto uszczelnić.Przemo031 pisze:nie da rady jechac nizej niz 2,5 tys obrotwo bo auto szarpie kicha nie jedzie... robi sie tak przy podlaczonym i odpietym przeplywomierzu...
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
jakiej firmy czujnik zakupiłeś? dobre(sprawne) są tylko oryginały ewentualnie Bosh, ostatnio zamawiałem ojcu do ABK i za oryginał płaciłem 75złPrzemo031 pisze:czujnik dzis zakupilem nowy wiec odpada...
Jak sprawdzic poprawnosc przekaznika 30 ??
szczelnosc jest chyba dobra poniewaz na lpg chodzilo dobrze a mam gaz II generacji...
Wiem ze gdzies na laczeniu kolektora z rura wydechowa jest nieszczelosc bo ja slychac i do dosc dobrze
Czujnik nie powiem Ci jakiej firmy bo nie zwracalem na to uwagi... jest to tak prosty zabieg ze za te 75 zl ja jestem w stanie wymienic go 10 razy nawet co miesiac ;p
[ Dodano: 2012-12-16, 00:10 ]
Dolot naprawde wydaje sie szczelny...
Przeplywomierz do by sie przydalo pierw podmienic od kogos kto ma ABK... lecz nikogo takiego nie znam... TPS mysle ze dziala jak trza poniewaz przed odpieciem gazu chodzil dobrze ( na LPG ) a ze ja chcialem polepszyc to sam regulowalem i tak zle ustawiony gaz ...
Irytuje mnie ten przekaznik 30... niby nie drogi ale kupywac mozna i mozna a pozniej sie okazuje ze to nie to ... i sklep juz tego nie przyjmie ...
[ Dodano: 2012-12-16, 00:10 ]
Dolot naprawde wydaje sie szczelny...
Przeplywomierz do by sie przydalo pierw podmienic od kogos kto ma ABK... lecz nikogo takiego nie znam... TPS mysle ze dziala jak trza poniewaz przed odpieciem gazu chodzil dobrze ( na LPG ) a ze ja chcialem polepszyc to sam regulowalem i tak zle ustawiony gaz ...
Irytuje mnie ten przekaznik 30... niby nie drogi ale kupywac mozna i mozna a pozniej sie okazuje ze to nie to ... i sklep juz tego nie przyjmie ...
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to spróbuj go wyjąć i zdejmij pokrywkę może zobaczysz coś gołym okiem np. okopcone styki albo cały będzie okopcony wewnątrz i wtedy będzie wiadomo że on jest be, oczywiście uszkodzenie jego nie zawsze się tak objawia i często nic nie widać gołym okiem.Przemo031 pisze:Irytuje mnie ten przekaznik 30... niby nie drogi ale kupywac mozna i mozna a pozniej sie okazuje ze to nie to ... i sklep juz tego nie przyjmie ...
Panowie wiec teraz mam nowe info ...nie mam juz pojecia ...
Paliwo nie idzie wezami do listwy wtryskowej... odkrecilem dalem zaplon i nic a powinno leciec paliwo pod duzym cisnieniem zagdza sie ? ma to miejsce w 2 moim aucie pompa paliwa chodzi ( slychac ja ) za kazdym razem sie wlacza... jest mozliwe ze gdzies paliwo sie moze blokowac ? od pompy do listwy wtryskowej jest tylko filtr paliwa czy jeszcze jakis rozdzielacz ?? gdzie znajde bezpiecznik odpowiedzialny za ta pompe ?? i jeszcze pytanie czy jak byl by uszkodzony "przekaznik 30" to moze byc taki objaw jak u mnie ? auto kilka dni temu palilo na benzynie ale nie trzymalo obrotow... paliwa tez nie mam tam za bogato bo na czerwonym polu ale mysle ze to powinno wystarczyc aby pompa co kolwiek przepompowala dalej...
Paliwo nie idzie wezami do listwy wtryskowej... odkrecilem dalem zaplon i nic a powinno leciec paliwo pod duzym cisnieniem zagdza sie ? ma to miejsce w 2 moim aucie pompa paliwa chodzi ( slychac ja ) za kazdym razem sie wlacza... jest mozliwe ze gdzies paliwo sie moze blokowac ? od pompy do listwy wtryskowej jest tylko filtr paliwa czy jeszcze jakis rozdzielacz ?? gdzie znajde bezpiecznik odpowiedzialny za ta pompe ?? i jeszcze pytanie czy jak byl by uszkodzony "przekaznik 30" to moze byc taki objaw jak u mnie ? auto kilka dni temu palilo na benzynie ale nie trzymalo obrotow... paliwa tez nie mam tam za bogato bo na czerwonym polu ale mysle ze to powinno wystarczyc aby pompa co kolwiek przepompowala dalej...
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
skoro słyszysz pompę to bezpiecznik jest dobry, bezpiecznik 13 jak chcesz mim to go sprawdzić.Przemo031 pisze:gdzie znajde bezpiecznik odpowiedzialny za ta pompe ??
ps obstawiam że nie masz wystarczającej ilości paliwa i pompa chodzi na sucho, dolej bp ewentualnie możesz odkręcić dekiel w bagażniku to będziesz widział czy pompa jest zanurzona w paliwie.
dziwne by bylo jakby paliwa nie bylo ;p kurcze az tak duzo to chyba nie pali...
jakis czas temu zalalem 8 litrow zrobilem 10 km i kilka razy chodzi w garage ... po czym zalalem 5 l (karnister) i znowu zrobilem z 10 km i troche pochodzila w garazu ;p wycieku nie ma ale az takiego duzego spalanie bym nie przewidzial ;p jutro wyciagne pompe i zobacze
I mam nadzieje ze wkoncu do czegos dojde... bo mnie juz wkurza ta fura ;p
[ Dodano: 2012-12-18, 13:45 ]
troche dzis porobilem i doszedlem do kilku rzeczy
Na poczatek musze szukac przeplywomierza w rozsadnej cenie bo po odpiecu wtyczki auto chodzi dobrze a przy podpietej chodzi gorzej... rozbieralem juz go 2 razy i nie wiem co moge wiecej w nim zrobic...
jakis czas temu zalalem 8 litrow zrobilem 10 km i kilka razy chodzi w garage ... po czym zalalem 5 l (karnister) i znowu zrobilem z 10 km i troche pochodzila w garazu ;p wycieku nie ma ale az takiego duzego spalanie bym nie przewidzial ;p jutro wyciagne pompe i zobacze
I mam nadzieje ze wkoncu do czegos dojde... bo mnie juz wkurza ta fura ;p
[ Dodano: 2012-12-18, 13:45 ]
troche dzis porobilem i doszedlem do kilku rzeczy
Na poczatek musze szukac przeplywomierza w rozsadnej cenie bo po odpiecu wtyczki auto chodzi dobrze a przy podpietej chodzi gorzej... rozbieralem juz go 2 razy i nie wiem co moge wiecej w nim zrobic...