Audi 80 B3 Quattro 1,9B Słaby nawiew wewnątrz pojazdu
Audi 80 B3 Quattro 1,9B Słaby nawiew wewnątrz pojazdu
Witam. Szukałem i nikt nie ma takiego problemu jak ja a mianowicie. Silnik mojej dmuchawy działa teraz na wszystkich biegach (naprawiłem styki powypalane przy pokrętle) Nagrzewnica jest nowa, zreanimowałem kierownice powietrza wewnątrz tunelu nagrzewnicy, układ chłodzenia odpowietrzony, nagrzewnica zagrzewa się cała na stówe. Ale problem polega na tym że pomimo włączenia czwartego biegu wentylatora i skierowaniu powietrza na co się podoba nie ma siły wiatru, jest delikatny podmuch co przy -10 na zewnątrz powoduje nieodmarzanie szyby przedniej. Nie ma znaczenia czy jest to włączony nawiew ciepły czy zimny, dolot powietrza do silnika bez problemowy (nie mam kabinówki). Miałem to wszystko wybebeszone dwa dni temu i wykąpane w wannie. Naklejone nowe gąbki na kierownice itp. Jedyne co podejrzewam to upalony silnik. W trakcie przełączania jego biegów słychać różnicę w pracy (rośnie prędkość i hałas ale z kratek nie wylatuje powietrze. Klapka zamykająca dopływ powietrza całkowicie też sprawdzona, działa jak trzeba. W Golfie II na 3 biegu to balony można prawie pompować z kratek powietrza wylatującego a tu diupaaa. Ma ktoś pomysła? wymienić ten wentylator czy to nie możliwe aby się upalił a działał...dzięki <mikolaj>