[b3 1.8] Problem z pompką centralnego i zatrzaśnięty bagażni
[b3 1.8] Problem z pompką centralnego i zatrzaśnięty bagażni
Witam, otóż mam dość spory problem z centralnym w mojej 80. Jakiś czas temu centralny zaczął się dziwnie zachowywać, raz się zamykał, a raz nie. Działo się to zazwyczaj po zakończeniu jazdy, gdy chciałem go zamknąć. Musiałem wtedy zamykać cały samochód manualnie, pojedynczo każde drzwi, bo kluczykiem też nie chciała się zamknąć. Dwa dni temu, gdy wróciłem ze sklepu, chciałem wyjąć zakupy z bagażnika. Ku mojemu zdziwieniu nie mogłem go otworzyć, a zamykałem bagażnik kluczykiem, bo centralny nie działał mi tego dnia. I tu właśnie pojawia się problem, zatrzasnął mi się zamek w bagażniku i każda próba otwarcia go kluczykiem, a nawet szarpanie klapy w zdenerwowaniu nic nie dawały. Dziś rozebrałem przód żeby dostać się do sterownika centralnym, ale wszystko okazało się być dla mnie w porządku. Stąd moje pytanie, jak można otworzyć bagażnik? Oczywiście bez wyłamywania zamka.
Dziękuje z góry za udzieloną mi pomoc.
Dziękuje z góry za udzieloną mi pomoc.
Miałem podobny problem , tylko że w C3 .
U mnie zamek bagażnika się wcisną i tak został,więdz tak dobrałem się do niego. zdemontowałem oparcie tylnej kanapy i półkę z głośnikami i przez otwoty technologiczne wcisłem łapke do bagażnika ,moja była za krótka .Koleś ma dłuższe łapki :mrgreen: złapał za cięgno (drut) pomiędzy zamkiem i wkładką od środka i włala otworzyliśmi.
Jeśli masz tak jak u mnie podłokietnik z tyłu i otwór(na narty) do bagażnika może się uda ,ale wątpie.
U mnie zamek bagażnika się wcisną i tak został,więdz tak dobrałem się do niego. zdemontowałem oparcie tylnej kanapy i półkę z głośnikami i przez otwoty technologiczne wcisłem łapke do bagażnika ,moja była za krótka .Koleś ma dłuższe łapki :mrgreen: złapał za cięgno (drut) pomiędzy zamkiem i wkładką od środka i włala otworzyliśmi.
Jeśli masz tak jak u mnie podłokietnik z tyłu i otwór(na narty) do bagażnika może się uda ,ale wątpie.
W B4 była by bajka z powodu składanych oparćparal pisze:Stąd moje pytanie, jak można otworzyć bagażnik? Oczywiście bez wyłamywania zamka.
Proponuję zdjąć tylne oparcie (ewentualnie również półkę) i próbować np. za pomocą drutu pociągnąć za cięgno. Oczywiście warto w takim przypadku zaopatrzyć się w latarkę.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dokladie nie pamietam jak to jest w audi,sprawdz pod tylna kanapa,lub przy slupkach drzwiowych tam gdzie rurka od podciznienia rozgalezia sie na drzwi,mozna dzjac boczek od drzwi i odstac sie przy silowniku,jest kilka miejsc,ale ja by stawial na obudowy progow przy kierowcy tam powinny przebiegac rurki od podcisnienia
-
- Forum Audi 80