[audi 80 B3 2.3 NG+ LPG] problem z LPG
-
- Forum Audi 80
[audi 80 B3 2.3 NG+ LPG] problem z LPG
witam mam problem z lpg odpalilem dzisiaj samochod na PB oczywiscie samochod smiga bez problemu ale gdy przelaczylem na lpg to samochod dostal mula nie reaguje na wciskanie gazu z gasnie po paru probach zalapie chwile chodzi i znow to samo nie mam pojecia co moglo sie stac... wczoraj przyjechalem samochodem na lpg i wszystko bylo bez problemu. Napewno mial ktos taki przypadek i sobie z tym poradzil prosze o pomoc. Oczywiscie instalacja zwykla nie sekwencja dodam ze filtr gazu wymieniony w tamtym tygodniu i moze bylo przejechane 100km
Ostatnio zmieniony 16 gru 2012, 19:14 przez dawidoff241, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
wlasnie parownik byl cieply nie przymarzl bo tez o tym myslalem a jezdzilem dzisiaj na PB i samochod mial temperature 90stopni i tak byla zmuła byc moze cos z gazem ale ine dokonca mnie to przekonuje bo od ostatniego tankowania czyli w piatek jezdzil normalnie dojechalem do pracy wrocilem to jest w obie strony 40km wczoraj chodzil normalnie i dzisiaj taki psikus.
regulacja gazu na silniczku krokowym czy śruba :?: coś musiało się stać,nic bez powodu się nie dzieje,układ dolotowy do przepustnicy szczelny,zobacz wszystkie przewody dolotowe od gazu,ogólnie :!:
jeśli ma muła to dostaje :
1.za dużą dawkę gazu lub za mało
2.zobacz czy po przełączeniu na gaz wyłącza pompę paliwa
3.układ nie szczelny,łapie lewe powietrze
na zimno i na ciepło tak samo jest :?:
jeśli ma muła to dostaje :
1.za dużą dawkę gazu lub za mało
2.zobacz czy po przełączeniu na gaz wyłącza pompę paliwa
3.układ nie szczelny,łapie lewe powietrze
na zimno i na ciepło tak samo jest :?: