[80 all] Centralny nie zamyka od strony pasażera
[80 all] Centralny nie zamyka od strony pasażera
Witam,
miałem taki problem, że centralny nie zamykał mi drzwi od strony kierowcy. Dzisiaj pojechałem kupiłem nowy siłownik, wymieniłem i fajnie zamyka... z tym, że znów nie zamykają się drzwi pasażera.
Problem tkwi w tym, że kiedy zamykam auto to rygielek jest wsuwany i od razu trochę wysuwany (takie cyk...cyk). Czy to jest poprawne działanie centralnego czy coś jest źle zamontowane?
Proszę o pomoc.
miałem taki problem, że centralny nie zamykał mi drzwi od strony kierowcy. Dzisiaj pojechałem kupiłem nowy siłownik, wymieniłem i fajnie zamyka... z tym, że znów nie zamykają się drzwi pasażera.
Problem tkwi w tym, że kiedy zamykam auto to rygielek jest wsuwany i od razu trochę wysuwany (takie cyk...cyk). Czy to jest poprawne działanie centralnego czy coś jest źle zamontowane?
Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi 80
to moze byc wina tego silownika którego kupiles jak nie jest z jednej serii to moze byc nie kompatybilny z reszta,robilem fabie tez silownik byl jeden do d..y,gosc kupil podróbke,wlozylem ,na pilocie sie zamykaja wszystkie,a na zamykaniu recznym ten silownik wskakuje i za chwile wyskakuje
[ Dodano: 2012-12-16, 10:19 ]
piszac o zamykaniu recznym mam na mysli przycisk na drzwiach kierowcy
[ Dodano: 2012-12-16, 10:19 ]
piszac o zamykaniu recznym mam na mysli przycisk na drzwiach kierowcy
Wrzuciłeś fotkę uniwersalnego zamka z allegro :roll: My rozpisujemy się o ori pneumatyku.paw1131 pisze:andi77, oczywiście, że da się odwrotnie podłączyć. Gdybym kiedyś u siebie odwrotnie tego nie podłączył to bym takich rzeczy nie pisał
[url=http://images46.fotosik.pl/1893/75666503615a709em.jpg]Obrazek[/URL]
Na załączonym zdjęciu widać, że można odwrotnie podłączyć siłownik. Wystarczy zamienić kabelki.
[ Dodano: 2012-12-17, 08:34 ]
szymo324, Kolego, masz oryginalny zamek pneumatyczny :?:
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Normalne przy pneumatyku, wiec na bank panowie ma on pneumatyk.szymo324 pisze:Problem tkwi w tym, że kiedy zamykam auto to rygielek jest wsuwany i od razu trochę wysuwany (takie cyk...cyk). Czy to jest poprawne działanie centralnego czy coś jest źle zamontowane?
Przyczyną może być zmiażdżona rurka lub za mocno wciśnięta do rozgałęźnika.
-
- Forum Audi 80
Panowie, nie mam pneumatyka tylko właśnie taki uniwersalny siłownik.
Tylko, że ten to pewnie może mieć inaczej sterowanie.
I zauważyłem jeszcze jedną dziwną rzecz, która mnie niejako utwierdza w przekonaniu, że źle podpiąłem kable. Mianowicie jak pisałem wcześniej a takim dwu-etapowym zamykaniu i otwieraniu to przy zamykaniu: nowy siłownik idzie do góry i potem w dół, pozostałe w dół i do góry. Przy otwieraniu na odwrót.
Tylko, które kable powinienem zamienić? Jak znajdę ten siłownik co kupiłem to zdjęcie zamieszczę.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-28, 12:32 ]
Temat do zamknięcia. Podpiąłem źle kabelki zasilające siłownik. Okazuje się, że niebieski niebieskiemu nierówny
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Sterownik? Może koledze chodziło o siłownik. Jeżeli tak to zamontowałem master 5 kablowy. Natomiast ostatnio zastanawiałem się też właśnie nad tym czy źle go nie podpiąłem. Kupiłem taki z końcówkami jak kolega paw1131 dał na fotce a miałem wcześniej zamontowany z kostkami. Przerobiłem więc końcówki na kostki, a że kupiony siłownik miał kabelki innych kolorów niż ten stary to przepiałem w takiej kolejności jak szły kable od starego siłownika.paw1131 pisze:Sprawdź czy zamontowałeś sterownik master. Z tego co pamiętam, to po nieodpowiednim podłączeniu kabli powstanie błędne sterowanie. Z przodu w drzwiach kierowcy i pasażera są mastery, a a tylnych drzwiach slave.
Tylko, że ten to pewnie może mieć inaczej sterowanie.
I zauważyłem jeszcze jedną dziwną rzecz, która mnie niejako utwierdza w przekonaniu, że źle podpiąłem kable. Mianowicie jak pisałem wcześniej a takim dwu-etapowym zamykaniu i otwieraniu to przy zamykaniu: nowy siłownik idzie do góry i potem w dół, pozostałe w dół i do góry. Przy otwieraniu na odwrót.
Tylko, które kable powinienem zamienić? Jak znajdę ten siłownik co kupiłem to zdjęcie zamieszczę.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-28, 12:32 ]
Temat do zamknięcia. Podpiąłem źle kabelki zasilające siłownik. Okazuje się, że niebieski niebieskiemu nierówny
Dziękuję wszystkim za pomoc.