[ALL] Podgrzewane lusterka.
[ Dodano: 2011-12-12, 13:16 ]
Już mam
[ Dodano: 2011-12-12, 13:19 ]
Mam Pytanie a czy moze byc coś takiego czy musi byc ta mata ??
http://archi.inosak.org/db/item1987438559_1.html
Już mam
[ Dodano: 2011-12-12, 13:19 ]
Mam Pytanie a czy moze byc coś takiego czy musi byc ta mata ??
http://archi.inosak.org/db/item1987438559_1.html
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 19:53 przez LuSzI, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Hmm...chodzi Ci o to, czy lusterka są podgrzewane przez cały czas, czy trzeba je włączyć?darekesp pisze:czy ta mata jest na sztywno grzana czy ma jakiś wichajsterek to przełączania
Jeśli tak, to w oryginale tym wichajsterkiem jest włącznik podgrzewania tylnej szyby, czyli jak włączysz szybę, to do lusterek też prąd popłynie.
podgrzewane lusterka b4
Nie chce zakładać nowego tematu więc piszę tu.
Chce zrobić w swojej b4 podgrzewane lusterka. I podpiąć się pod przycisk włączania/wyłączania ogrzewania tylnej szyby. Powiedzcie mi w które kable mam się wpiąć od maty grzewczej.
Oto fotki jak wyjąłem przycisk ogrzewania tylnej szyby. Proszę zaznaczcie mi na zdjęciu i umieśćcie tutaj. Pozdro
Chce zrobić w swojej b4 podgrzewane lusterka. I podpiąć się pod przycisk włączania/wyłączania ogrzewania tylnej szyby. Powiedzcie mi w które kable mam się wpiąć od maty grzewczej.
Oto fotki jak wyjąłem przycisk ogrzewania tylnej szyby. Proszę zaznaczcie mi na zdjęciu i umieśćcie tutaj. Pozdro
Jarewa
Lub wykorzystać puste piny
Te dwa wolne na zdjęciu tj. numery: 3 i 4 to co napięcie 12V czyli +(plus) ???
W takim razie jednym kabelkiem, np. z prawego lustra wpiąć się w pole nr 3 a z lewego lustra w pole nr 4 + masa do blachy? Dobrze to rozumiem?
Jestem laikiem w tych sprawach, więc proszę o wyrozumiałość i wytłumaczenie mi tego na czynniki pierwsze
Pewnie nie jednemu zapaleńcowi się JESZCZE przyda ! :->
podgrzewane lusterka b4
Ok, dzięki jak sprawdzę dam znać
[ Dodano: 2015-06-25, 22:53 ]
I sprawdziłem dziś oby dwa wolne piny i się zdziwiłem że tam nie ma + po załączonym ogrzewaniu tylnej szyby. Natomiast było napięcie w białym grubym przewodzie widocznym na zdjęciu (oczywiście po włączeniu ogrzewania szyby tylnej).
Ma ktoś to podłączone oryginalnie i mógłby zrobić fotkę i wrzucić tu ;>
[ Dodano: 2015-06-25, 22:53 ]
I sprawdziłem dziś oby dwa wolne piny i się zdziwiłem że tam nie ma + po załączonym ogrzewaniu tylnej szyby. Natomiast było napięcie w białym grubym przewodzie widocznym na zdjęciu (oczywiście po włączeniu ogrzewania szyby tylnej).
Ma ktoś to podłączone oryginalnie i mógłby zrobić fotkę i wrzucić tu ;>