Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 COUPE 3A LPG] Pali PB i gaz, dziwny przełącznik

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
wiatr0k
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 COUPE 3A LPG] Pali PB i gaz, dziwny przełącznik

Post autor: wiatr0k » 19 gru 2012, 19:19

Cześć. Opiszę od początku, zaczęło się od wrażenia, że jeżdżąc na gazie wcina mi benzynę. Dzisiaj sprawdziłem przełącznik gazu, działa tak że odcina pompę paliwa kiedy przełączam na gaz i odwrotnie. Więc tu jest ok. Mam pytanie czy takie rozwiązanie zapewnia w 100%, że silnik nie będzie pracował na obu paliwach. Oprócz tego mam 2 stanowy przełącznik pod kierownicą. W jednej pozycji, kiedy jadę na PB silnik pracuje dobrze w drugiej gubi obroty. Odwrotnie jest na gazie, przełącznik musi być w tej drugiej pozycji, jeśli jest w pierwszej gubi obroty. Dzisiaj doszedłem to wniosku, że przełączając go regulator ciśnienia obok rozdzielacza wydaje podobny dźwięk do przełączającego się przekaźnika. Czy ktoś może mi wytłumaczyć co to za układ, jak go używać? Czy możecie mi wskazać, co może być przyczyną znikającej benzyny.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 19 gru 2012, 22:58

Ta pozycja w której gubi obroty to jest zapalanie na benzynie z przełączeniem na gaz?
Czasem może nie łączyć kabel idący do wielozaworu i pomimo że na przełączniku będzie świeć lampka sygnalizująca pracę na gazie może chodzić na benzynie. Podobnie może być jeśli w przełączniku coś się przepali.
Co do pracy na dwóch paliwach to jeśli przekaźnik odcinający benzynę jest sprawny to takie coś nie powinno mieć miejsca.

teko

Post autor: teko » 22 gru 2012, 14:00

Miałem taki problem z DTGas, ale tutaj mi pokazywał na centralce w aucie, że chodzi na PB. Musiałem wymienić sterownik gazu i przestał przełączać.
Jaką masz instalację?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl