[B4 ABT] Problem z centralnym
[B4 ABT] Problem z centralnym
Witam! Otóż moim kolenym problemem jest problem z centralnym zamkiem. Polega on na na tym że po zamknieciu centralnym z pilota jak i z kluczyka wszystko ladnie sie zamyka ale po chwili znow uruchamia sie pompka i tym razem wszystko samo sie otwiera. Czy ktos moglby mnie oswiecic skad bierze sie taka sytuacja?? Za wszystkie odpowiedzi z góry Wielkie Dzięki.
@Ciepły92 A więc jeśli zamknę kluczykiem to też czasem tak samo sie dzieje. Pilot jest oczywiście ori.
@manfred19 kołki wszystkie chowają sie do końca. bagażnik tez zamyka.
@andi77 boczki nie były ruszane.
Jedyne zmiany jakie miały miejsce to takie, że kupiłem nową pompkę centralnego bo poprzednia już swoje czasy chyba przeżyła. Na początku było wszytsko bez problemu gdzieś tak przez 2-3 tygodnie.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie moim tematem.,
@manfred19 kołki wszystkie chowają sie do końca. bagażnik tez zamyka.
@andi77 boczki nie były ruszane.
Jedyne zmiany jakie miały miejsce to takie, że kupiłem nową pompkę centralnego bo poprzednia już swoje czasy chyba przeżyła. Na początku było wszytsko bez problemu gdzieś tak przez 2-3 tygodnie.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie moim tematem.,
Podczepię się pod temacik choć mój drobny problemik jest trochę z innej bajki a mianowicie mam centralny z pilota gdy się zamyka jak i otwiera sygnalizują o tym migające kierunkowskazy lecz pewnego razu prawa strona podczas zamykania jaki i otwierania przestała migać, w czym może tkwić problem?nawiasem mówiąc w ruchu drogowym ów kierunkowskazy działają jak należy.
lobos na wiązce od sterownika centralnego z pilota są 2 bezpieczniki do kierunkowskazów, jeden na lewą a drugi na prawą stronę. Jeden z nich mógł się spalić lub coś gdzieś nie łączy prawidłowo. Bezpieczniki są małej wartości: 5 lub 7A. Zacznij od bezpieczników a później połączenia na przewodach.
Kozok6 objaw jest taki jak by któryś kołek się nie chował do końca a co za tym idzie któryś master nie dawał sygnału. Na początku przelutowałbym płytkę od pompki centralnego. Nie zaszkodzi i może pomoże
Kozok6 objaw jest taki jak by któryś kołek się nie chował do końca a co za tym idzie któryś master nie dawał sygnału. Na początku przelutowałbym płytkę od pompki centralnego. Nie zaszkodzi i może pomoże
-
- Forum Audi 80