[AAH] Dławi się podczas ruszania
[AAH] Dławi się podczas ruszania
Dławienie się silnika przy ruszaniu w każdej sytuacji,prośba o informację gdzie szukać przyczyn z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2012, 11:23 przez pawel80v6, łącznie zmieniany 2 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Piotrze, czy ten drugi temat jest również Twego autorstwa? https://audi80.pl/aah-b4-vt74872.htm ... ht=#812943
Tak na przyszłość - tytuł zakładanego wątku w działach technicznych, powinien zawierać tzw. [Tag] (oznaczenie modelu i kod silnika w nawiasie kwadratowym), oraz krótki opis problemu (mniej więcej tak jak teraz).
A co do usterki Twojego samochodu, to kiedyś gdzieś wyczytałem, że winę za to może ponosić któraś z sond lambda, więc na początku zaczął bym od sprawdzenia ich poprawnego działania.
Tak na przyszłość - tytuł zakładanego wątku w działach technicznych, powinien zawierać tzw. [Tag] (oznaczenie modelu i kod silnika w nawiasie kwadratowym), oraz krótki opis problemu (mniej więcej tak jak teraz).
A co do usterki Twojego samochodu, to kiedyś gdzieś wyczytałem, że winę za to może ponosić któraś z sond lambda, więc na początku zaczął bym od sprawdzenia ich poprawnego działania.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
No można zobaczyć na klimatroniku nie wiem czy nie temperatura nie jest brana z czujnika na zegary albo osobnego czujnika.sagem pisze:A to chyba blok 51 w klimatronicu tak?aldi pisze:A posprawdzał ktoś jakie temperatury widzi sterownik silnika? Bo jeśli czujnik pokazuje złą temperaturę to nie pokaże błędu
Jak patrzyłem kiedyś w 2.8 LPG to różnica była względem wskaźnika na desce ze 4-5 stopni.
EDIT
Popatrzyłem na schemat klimatronika audi 80 to niema tam czujnika temperatury ani podłączenia do czujnika do wskaźnika. Jeszcze później zerknę w SSP układu wtryskowego AAH i bo tam było opisane jakie dane wymienia z klimatronikiem .
Spokojnie debatujecie na temat czujników temperatury tylko mam pytanie czy one mogą odpowiadać za dławienie silnika to po pierwsze,czujników temp. są dwa jeden jest brązowy elektroniczny 4 podłączeniami a drugi z 2 podłączeniami ten pierwszy na pewno daje wskazanie na deskę drugi nie wiem gdzie idzie.