Właśnie to ci sugerowałem 8-)bozmek pisze:Ja się zdam na Kostrz-a on się zna na rzeczy
[80 b4 1.9 TDI 1Z] CHIP TUNING
Ja swojego czasu testowałem dwa programy od Kostrza( średni i mocny ) i z obydwóch byłem zadowolony... auto wyraźnie lepiej jechało, co prawda nieco wiecej paliło no ale moc z samego powietrza sie nie bierze... drgawek nie miałem, po zmianie wtrysków od AFN-a auto napawde jechało i zaskawikało nie jednego juz nie wspomne o właścicielu :mrgreen: Teraz mam AEL-a tez po programie co prawda nie od kostrza i też jest przyjemnie.... Stara złota zasada, że nic nie zastąpi pojemności niestety sie sprawdza...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
To prawda 8-) zetor na 16 bitowym kompie z dobrze zmodzonymi mapami i z wtryskami od AFN-a ,potrafi zadziwić ....wskazówka szybkosciomierza porusza się tak samo żwawo na każdym biegu ...co szczególnie na piątce jest bardzo przyjemne no i ta natychmiastowa reakcja na pedał gazu :roll: bajera :mrgreen: a że przy ostrej jeżdzie trochę wiecej łyknie te pół litra czy litr to nic w porównaniu z przyjemnością z takiej jazdy 8-) Ogólnie to na chipowanym sterowniku spalanie deczko spada ,ale jak ktoś mocno korzysta z mocy jeżdząc po mieście ,to raczej nie spadnie Mój komputer spalania ,który kalibruje się ręcznie i jest skalibrowany przeze mnie dość dokładnie ,pokazuje mi średnie spalanie ok.6 litrów ,przy jeżdzie mniej więcej pół na pół trasa -miasto ...fakt że ostatnio nie cisnę bo nie ma warunkówicemerc pisze:Ja swojego czasu testowałem dwa programy od Kostrza( średni i mocny ) i z obydwóch byłem zadowolony... auto wyraźnie lepiej jechało, co prawda nieco wiecej paliło no ale moc z samego powietrza sie nie bierze... drgawek nie miałem, po zmianie wtrysków od AFN-a auto napawde jechało i zaskawikało nie jednego juz nie wspomne o właścicielu
testowane na starym poczciwym Rusinie nie przeszło testów niby z porządnego źródła od kilku osób ale po kilku tankowaniach filtry się poskładały jak harmonizacji tak że mam jakiś wstręt inni jeżdżą i chwalą ja po przeliczeniu kosztów obrócenia na UA w dwie strony wychodzę na zero chyba że bak 160 litrów jak niektórzy dobra koniec offa jak co to na pw będę uderzał
-
- Forum Audi 80