hah powiem ci tak lubisz pisać zbędne dogryzanie jak nie potrafisz przyjąć iż forum jest koleżeńskie i na tych zasadach ono istnieje to usuń się albo zachowaj porządek bo tutaj nie kłuci a pomaga masz dogryzać to lepiej tego nie rób. a to że jesteś nowy to bądz koleżeński skoro dołączyłeś do społeczeństwa audi 80 a i NIe stwierdzaj faktów jakiś że ty byłeś to znaczy że nikt więcej nie był itd, bo to śmieszne jest.masz głupio napisać zostaw sobie to dla siebie.Tyle w tym temaciematti87 pisze:kolego na UA byłem więcej razy niż ty pewnie o niej pomyślałeś , i o tamtym paliwie mogę się wypowiedzieć a co do dogryzania nie ja zacząłem.
teraz nie mam czasu grzebać przy tym a poza tym ciężko to zrobić pod chmurką o tej porze roku :mrgreen:
aha i co z tego że jestem nowy na tym forum
[ALL] Podgrzewanie akumulatora
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
prad mierzymy w warosci Amper, no mniejsza o to, zapewne masz na mysli moc 15 Watt, wiec przy napieciu 12v z aku, prad bobierany jest rzedu 1.2A, czy ja wiem czy to ma wystarczajaca moc aby wytrzymac mroz -10Cmatti87 pisze:pobór prądu max 15W
dla porownania zarowka 15W, no nawet 21w od stopu zobaczyc mozna ile daje ciepla, zrob zdjecia jak mozesz
Kolego matti87, minęło 7 tygodni od rozpoczęcia Twojego tematu o "podgrzewaczu do akumulatora" a rezultatów nie widać... :roll: to chyba mówi samo za siebie...
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, 21:53 przez Arturo997, łącznie zmieniany 1 raz.
a czy ja się z kimś kłócę ? Nie. Pisał będę bo wiem i sam się przekonałem co to jest ukraińskie paliwo. A skoro ty się na tym nie znasz proszę nie udzielaj się w tym temacie.diablo228 pisze:hah powiem ci tak lubisz pisać zbędne dogryzanie jak nie potrafisz przyjąć iż forum jest koleżeńskie i na tych zasadach ono istnieje to usuń się albo zachowaj porządek bo tutaj nie kłuci a pomaga masz dogryzać to lepiej tego nie rób. a to że jesteś nowy to bądz koleżeński skoro dołączyłeś do społeczeństwa audi 80 a i NIe stwierdzaj faktów jakiś że ty byłeś to znaczy że nikt więcej nie był itd, bo to śmieszne jest.masz głupio napisać zostaw sobie to dla siebie.Tyle w tym temacie
[ Dodano: 2010-12-13, 22:02 ]
napisałem kilka stron wcześniej że gdy to zrobie to przedstawie wyniki nie mówiłem ile to potrwa , ja nie poruszyłem wczoraj tego tematuArturo997 pisze:Kolego matti87, minęło 7 tygodni od rozpoczęcia Twojego tematu o "podgrzewaczu do akumulatora" a rezultatów nie widać... :roll: to chyba mówi samo za siebie...
[ Dodano: 2010-12-13, 22:04 ]
w galu wystarczało jak grzało około 10 15 minJarewa pisze:Czyli jak pobiera 1A to przy aku 60ah po 30h podgrzewania można zapomnieć o uruchomieniu silnika.
No chyba że to ma grzać tylko 30min przed uruchomieniem.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Silnik: 1.9 1Z
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
No to się z tym zgodze grzanie 15min ok.
No ale przeciesz nikt nie bedzie czekał w aucie zimnym 15min na zagrzanie aku? No może jak ktoś mieszka poza miastem to ok ale w mieście komu bedzie się chciało iść właczyć i czekać?
No chyba że bedzie miał autoalarm spy z powiadomieniem i dodatkowym kanałem.
No ale przeciesz nikt nie bedzie czekał w aucie zimnym 15min na zagrzanie aku? No może jak ktoś mieszka poza miastem to ok ale w mieście komu bedzie się chciało iść właczyć i czekać?
z tobą jak z dzieckiem toczy się rozmowa.. tyle w temacie. zajmij się swoim projektem i pokaż go wkońcu. nie spamuj dalej tylko teraz działaj.. :lol:matti87 pisze:a czy ja się z kimś kłócę ? Nie. Pisał będę bo wiem i sam się przekonałem co to jest ukraińskie paliwo. A skoro ty się na tym nie znasz proszę nie udzielaj się w tym temacie.
sory to moc maty około 15W przy galu miałem 10W to pobór prądu był rzędu 0,9ASzara80tkaTdi pisze:prad mierzymy w warosci Amper, no mniejsza o to, zapewne masz na mysli moc 15 Watt, wiec przy napieciu 12v z aku, prad bobierany jest rzedu 1.2A, czy ja wiem czy to ma wystarczajaca moc aby wytrzymac mroz -10C
dla porownania zarowka 15W, no nawet 21w od stopu zobaczyc mozna ile daje ciepla, zrob zdjecia jak mozesz
zdjęcia bendą jak będzie zrobione
[ Dodano: 2010-12-13, 22:18 ]
mieszkam poza miastemJarewa pisze:No ale przeciesz nikt nie bedzie czekał w aucie zimnym 15min na zagrzanie aku? No może jak ktoś mieszka poza miastem to ok ale w mieście komu bedzie się chciało iść właczyć i czekać?
ok a ty zajmij się swoimi sprawami na których się znaszdiablo228 pisze:z tobą jak z dzieckiem toczy się rozmowa.. tyle w temacie. zajmij się swoim projektem i pokaż go wkońcu. nie spamuj dalej tylko teraz działaj.. :lol:
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
I nie masz garażu? :shock:matti87 pisze:
[ Dodano: 2010-12-13, 22:18 ]mieszkam poza miastemJarewa pisze:No ale przeciesz nikt nie bedzie czekał w aucie zimnym 15min na zagrzanie aku? No może jak ktoś mieszka poza miastem to ok ale w mieście komu bedzie się chciało iść właczyć i czekać?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Pomóc by pomogło, ale cena nie na mój portfel.NorbertGSX pisze:Labiel a takie coś by ci nie pomogło?
http://moto.allegro.pl/audi-a4-b5-lift- ... 95684.html
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Kontakt:
Koledzy temat stary jak świat ale postanowiłem go odkopać ze względu na zbliżające się lub już panujące mrozy.Sam się zastanawiałem nad wyjmowaniem akumulatora z samochodu żony jednak po przeczytaniu kilkunastu tematów i artykułów postanowiłem jakoś ogrzać akumulator.Na allegro są dostępne takie torby na akumulator ale szkoda na nie kasy.kupiłem zwykłą piankę pod panele i dokładnie owinąłem akumulator kilkoma warstwami.Z ciekawości po nocy na -15 stopniowym mrozie sprawdziłem temperaturę miernikiem cyfrowym.Jak wspominałem na zewnątrz temperatura -15 stopni,w komorze silnika troszkę cieplej bo miedzy -13 a -12 (brak osłony pod silnikiem) a pod warstwami pianki tuż przy obudowie akumulatora o dziwo -7 czyli połowa tego co na zewnątrz. Także mówicie co chcecie ale taka osłona na pewno coś daje.Podczas pracy silnika dodatkowo się nagrzewa a nie wypuszcza od razu ciepła przez co akumulator nie traci od razu napięcia.