[1,6TD] 90r. jedzie wiecej niż 140 km/h
-
- Forum Audi 80
[1,6TD] 90r. jedzie wiecej niż 140 km/h
Witam mam podobny problem jezeli chodzi o prędkośc posiadam 80 b3 1,6TD 90r. i nie jedzie wiecej niż 140. Gdy ja kupiłem własciciel wymieniał filtry rozrząd silnik ma 288888 tys. I nie wiem od czego zacząc sprawdzanie tej przyczyny?
Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, 21:15 przez Dziobak507, łącznie zmieniany 1 raz.
SB seryjnie posiadał IC
podaj symbol skrzyni k powiedz czy przy gazie w podłodze dymi?
podaj symbol skrzyni k powiedz czy przy gazie w podłodze dymi?
jak silnik zdrowy to poskojnie powinien pojechać jakieś 180km/h, u mnie w pierwszej audi bez boleśnie osiągała granicę 200km/h, choć fakt że powyżej 170KM/h to już wolno przyspieszało.slawe1983 pisze:Ja swoim 1,6 TD SB zakręcam na skrzyni AKM 160 km/h I to nie wszystko ale warunków nie mam żeby bujnąć do końca.
arwam kolega Dziobak507 nie pisał że on ma silnik SB tylko w opisie ma 8A. Ja mam SB i wiem, że seria ma IC. Silnik raczej zdrowy mimo że na liczniku 466 tysi ma nalatane ale nie wiem czy nie kręcony . Śmieszy mnie jak 20 letnie diesle mają po 250 tys. km przebiegu. Zdarzają się przypadki ale to prawdziwa rzadkość z małymi przebiegami.
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
andrzejsz23 mi chodzi o realny przebieg a nie tak jak Ty właśnie piszesz, że licznik kiedyś tam się zatrzymał albo ktoś grzebał przy liczniku (sam kumplom ustawiałem liczniki pod klienta na sprzedaż, mechaniczne i elektroniczne)
arwam ja wiem że jeżeli jest to RA to jest niemalże identyczny jak SB. O 8A też nie słyszałem a nawet w ETCE znaleźć nie mogłem. Ale niedawno spotkałem się z silnikiem SB tyle że w golfinie i sprzedający twierdził, że to ma 70 koni. Ale na sprzedaż dodatkowo miał pompę z LDA i IC z przewodami i chciał za to połowę wartości tej golfiny, także sprzedawczyki różnie kombinują.
A Wszystkim przy okazji życzę spokojnych świąt
arwam ja wiem że jeżeli jest to RA to jest niemalże identyczny jak SB. O 8A też nie słyszałem a nawet w ETCE znaleźć nie mogłem. Ale niedawno spotkałem się z silnikiem SB tyle że w golfinie i sprzedający twierdził, że to ma 70 koni. Ale na sprzedaż dodatkowo miał pompę z LDA i IC z przewodami i chciał za to połowę wartości tej golfiny, także sprzedawczyki różnie kombinują.
A Wszystkim przy okazji życzę spokojnych świąt
-
- Forum Audi 80
Witam pomyliłem się sprawdziłem na tablicze znamionowej i mam silnik RA
Chciał bym dodać ze nie mam zadnych dziur na turbinie dolocie. Na obroty się wkręca lecz gdy dojdzie do 140 wiecej nie idize. Czy dymi teraz jest zima a nie mam za bardzo sprawdzic. Jaki typ skrzyni gdzie się to sprawdza?
Dymi na czarno ale to przy 140 jak pamiętam. A tak to normalnie dymi:D
Chciał bym dodać ze nie mam zadnych dziur na turbinie dolocie. Na obroty się wkręca lecz gdy dojdzie do 140 wiecej nie idize. Czy dymi teraz jest zima a nie mam za bardzo sprawdzic. Jaki typ skrzyni gdzie się to sprawdza?
Dymi na czarno ale to przy 140 jak pamiętam. A tak to normalnie dymi:D
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dobra koniec bicia piany czekamy na konkrety od autora żeby nam podał minimum objawów o jakie pytamy i wtedy możemy coś pomóc, bo samo stwierdzenie że nie jedzie szybciej nic nam nie mówi, może być zapchany filtra paliwa, powietrza, padnięte turbo, pompa. trzymające hamulce, i jeszcze wiele inych przyczyn. daltego musimy mieć minimum informacji o dawanych objawach jeslio mamy nakierować na właściwy tor.