Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ 1.6 B3] przewód zasilający zapalniczkę i nie tylko

ODPOWIEDZ
Artus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ 1.6 B3] przewód zasilający zapalniczkę i nie tylko

Post autor: Artus » 27 gru 2012, 21:18

Witam , i proszę o radę . Zacznę od tego że wymieniałem nagrzewnice no i musiałem całą dechę zdjąć . Teraz wszystko prawie założyłem i tu moje pytanie:
-- mam przewód który zasila zapalniczkę , wiem co i jak ale wcześniej na tym samym przewodzie jest kostka (czarna ) i nie mam pojęcia do czego to jest , bo wszystko działa.
--- a jeszcze nie mogę odpowietrzyć układu chłodzenia. Jeździłem już autem i temperatura dochodzi do 90 i kilka stopni i dalej nie idzie. nie chcę przegrzać silnika . Zalałem cały zbiorniczek płynem i tak jest nadal a przecież nagrzewnica była pusta . Pytałem mechanika twierdzi że układ sam się odpowietrzy ale boję się jeździć autem dalej żeby silnika nie przegrzać . Macie możę jakieś pomysły . Doradźcie

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 27 gru 2012, 22:17

Artus pisze:mam przewód który zasila zapalniczkę , wiem co i jak ale wcześniej na tym samym przewodzie jest kostka (czarna )
Jak ona wygląda, to nie podświetlenie przypadkiem ?
Artus pisze:Macie możę jakieś pomysły . Doradźcie
Możesz spróbować na rozgrzanym aucie poluzowac odpowietrznic na króćcu dolotowym pod maska do nagrzewnicy, i tak pare razy az nie będzie powietrza, jak nie pomoże pojeździj pare dni z poluzowanym korkiem w zbiorniczku wyrównawczym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl