jak to mozliwe ze juz po 30 sekundach ci lecialo cieple powietrze to chyba w lato w moim ABK powiedzmy w takich tem jak -5 do -10 to musze przejechac z 2 km zeby mi wskazówka do góry ruszyła i wtedy coś tam ciepłem dmucha a termostat sprawny
Zapytam odrazu zeby nie zakladac tematu wlascicieli ABK jak długo sie wam zagrzewa silnik do powiedzmy 1 kreski na wskaźniku na wolnych obrotach
[ 80 b3 ] - Niedogrzanie? przyczyna zima?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
możesz choć to pewnie nie wiele pomoże jak termostat jest niesprawnySoniak87 pisze:Podepnę się z pytaniem czy mogę zatkać wiatrak kartonem teraz na zime aby się szybciej nagrzewał silnik?
przawdopodobnie okłamuje Cię licznik lub czujnik szary w króccu przy głowicy który nie ma nic wspólnego z termostatemSoniak87 pisze:dodam, że po przejechaniu około 20km na lpg teraz w zimie wskazówka termostatu ledwo ledwo na pierwszą kreskę się podnosi ale tak było zawsze w zimie od kiedy ją zakupiłem.
u mnie tak około 4-5 minjabko_nb pisze:Zapytam odrazu zeby nie zakladac tematu wlascicieli ABK jak długo sie wam zagrzewa silnik do powiedzmy 1 kreski na wskaźniku na wolnych obrotach