[All] Ile palą nasze autka ?
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
na PB nie wiem dokładnie ile wciągnie,Kostek80 pisze:To co v6-tki palą do 15 litrów PB?
moje na LPG(Blos) w trasie przy dynamicznej jeździe i nie raz mocna redukcja na niski bieg, spala 11L gazu, na mieście 15-16L, brat ma audi 100 c4 w Q i na sekwencji pali mu między 10-11L w trasie i w mieście podobnie do mnie
hehe możliwe ale i tak za dużo smali, ostatnio rekord po zalaniu do pełna zrobiłem 180km i sekwencja darła mordę hehe czyli ok 37l gazu na 180km . Mam gdzieś filmik z tego skakania obrotów jak znajdę to sie pochwaleignac112 pisze:Bo pewne za wcześnie biegi zmieniasz, a audik chciał jeszcze się wkręcić na obrotyk3llys pisze:niezłą fazę ma ten Twój motor <lol>Kuba929rr pisze: jest tez taki motyw ze przy zmianie biegu gdy wciskam sprzęgło obroty podskakują do góry.
mam naprawde ciezka noge poprostu, ojca a4 1.9tdi przy mnie pali 9 w miescie gdzie jak on jezdzi to 6,5 no i 4x4 robi swoje. Po miescie jak jest okazja to nawet i 120sie pojedzie a na autostradzie zdarza sie sprawdzic ile sie jeszcze koni pasie a ile jeszcze nie ;p Lubie sluchac jak 5cyl sie wkręca na obroty <3 nawet radio czasem wyłączamPuSzEk pisze:
no ładnie ci pali, więcej niż 2.8 V6 :mrgreen: