[B3/B4]Licznik kilometrów wariuje
ja bym mial sprzedac, zrobie fotki i ci pokaze
[ Dodano: 2007-10-05, 22:40 ]
chodzi o ktoras z tych ??
http://www.unimar.pl/zebatki.jpg
[ Dodano: 2007-10-05, 22:40 ]
chodzi o ktoras z tych ??
http://www.unimar.pl/zebatki.jpg
pierdu pierdu
Witam, jestem nowy, czytalem czytalem az porozkrecalem i sklonny bylem sie tu zalogowac ...
mianowicie mialem ten sam problem co wszyscy czyli efekt zacinajacych sie zegarow az w koncu stanely, rozebralem wszystko krecilem wskazowka az sie urwala wiec tego nie polecam, wskazowka zamocowana jest na metalowej osce, najlepiej jest ja zblokowac i pociagnac cala wskazowke do gory, wowczas nie uszkodzi sie sprezynki ktoera pracuje w calym ustroju .... to tak dla tych ktorzy jeszcze sie za to nie zabrali
... jak sie okazalo problemem byl przerwany cienki miedziany drucik ktory wlutowany jest w plyte ... po zlozeniu licznik dziala zlicz... ale niepokazuje predkosci .... moze ktos wie czy pasuje predkosciomierz od A4 ? i czy wystarczy go tylko przekrecic do B4 i wszystko bedzie smigac jak dawniej ? ewentualnie jak naprawic uwalona wskazowke ?!!!
czekam na jakies konkretne odpowiedzi i podpowiedzi
To nie miejsce na fotki autka! Danek
mianowicie mialem ten sam problem co wszyscy czyli efekt zacinajacych sie zegarow az w koncu stanely, rozebralem wszystko krecilem wskazowka az sie urwala wiec tego nie polecam, wskazowka zamocowana jest na metalowej osce, najlepiej jest ja zblokowac i pociagnac cala wskazowke do gory, wowczas nie uszkodzi sie sprezynki ktoera pracuje w calym ustroju .... to tak dla tych ktorzy jeszcze sie za to nie zabrali
... jak sie okazalo problemem byl przerwany cienki miedziany drucik ktory wlutowany jest w plyte ... po zlozeniu licznik dziala zlicz... ale niepokazuje predkosci .... moze ktos wie czy pasuje predkosciomierz od A4 ? i czy wystarczy go tylko przekrecic do B4 i wszystko bedzie smigac jak dawniej ? ewentualnie jak naprawic uwalona wskazowke ?!!!
czekam na jakies konkretne odpowiedzi i podpowiedzi
To nie miejsce na fotki autka! Danek
Ostatnio zmieniony 02 lis 2007, 13:26 przez bulbo (usunięte), łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Sam prędkościomierz od a4 nie będzie pasował a uwalonej wskazówki nie naprawisz. Pozostaje tylko zakup innego licznika (prędkościomierza). Jedynie co z A4 to przeróbka całego licznika.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2007, 16:15 przez Kokolino, łącznie zmieniany 1 raz.