[80 b3 1.8 90km] duuuuuże spalanie PB
- damianek1234561
- Forum Audi 80
totalny chaos a nie temat, bylo tego duzo wystarczy uzyc szukajki albo wejsc na portal audi zalogowac sie i sciagnac ksiazke sam naprawiam tam jest wszystko opisane jak byk a jak ktos robi odcinki 2 km to nie ma co sie dziwic ze odma sie zatyka ciekawe ile silnik pozyje jak calkiem sie zatka no ale coz ja tam bym te 2km spacerkiem przeszedl
- damianek1234561
- Forum Audi 80
po pierwsze kolego to zagrzej auto do temperatury pracy potem przeprowac jazde probna na kazdym biegu i w kazdym zakresie obrotow potem nie wylaczajac auta wyblyskaj kody na wolnych obrotach jak to sie robi znajdziesz na forum i mysle ze czesc zeczy bedzie jasnych
[ Dodano: 2013-01-01, 18:16 ]
potem czyszczenie odmy i dbanie o to aby silnik byl dogrzany
A te kody ma wgl po co ruszać , w tej kwesti to chyba nic mu nie da :->damianek1234561 pisze:po pierwsze kolego to zagrzej auto do temperatury pracy potem przeprowac jazde probna na kazdym biegu i w kazdym zakresie obrotow potem nie wylaczajac auta wyblyskaj kody na wolnych obrotach jak to sie robi znajdziesz na forum i mysle ze czesc zeczy bedzie jasnych
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Jak brat wróci z pracy, postaramy się zobaczyc te wybłyskanie kodów....
Przypomniała mi się 1 rzecz, kiedyś jakoś jechałem na gazie , i podczas jazdy mi go zbrakło(jechałem do szkoły) silnik już bł rozgrzany bo przejechałem ponad 10km , i kolega podrzucił mi 3l benzynki , dojechałem do stacji lpg (jakieś 5-km) przerzuciłem na gaz i pojechałem do szkoły. gdy z niej wyszedłem , odpaliłem autko na pb (trochę rozgrzałem silnik) i wyjechałem , przejechałem raptem 1-2km i koniec benzyny....
Czyli nie może byc raczej wina TYLKO niedogrzania silnika - wlałem 3l pb i przejechałem max 7km.
Jeśli można ,wrzucam tutaj link z instrukcja jak wykonac owe kody, i tu pytanie czy jest to dobrze wytłumaczone , czy ktoś może coś od siebie dopowiedziec?
Czekam na odp.
Przypomniała mi się 1 rzecz, kiedyś jakoś jechałem na gazie , i podczas jazdy mi go zbrakło(jechałem do szkoły) silnik już bł rozgrzany bo przejechałem ponad 10km , i kolega podrzucił mi 3l benzynki , dojechałem do stacji lpg (jakieś 5-km) przerzuciłem na gaz i pojechałem do szkoły. gdy z niej wyszedłem , odpaliłem autko na pb (trochę rozgrzałem silnik) i wyjechałem , przejechałem raptem 1-2km i koniec benzyny....
Czyli nie może byc raczej wina TYLKO niedogrzania silnika - wlałem 3l pb i przejechałem max 7km.
Jeśli można ,wrzucam tutaj link z instrukcja jak wykonac owe kody, i tu pytanie czy jest to dobrze wytłumaczone , czy ktoś może coś od siebie dopowiedziec?
Czekam na odp.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
...
Przepraszam bardzo, spieszyłem się pisząc post, i nie wrzuciłem <mur>
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic399763.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic399763.html
Hmm tak brat vw ale passatowski b4 :mrgreen: Jeśli byłby w orgrinale to kod audi PM a pomichal84 pisze:Slawo777 twoj motorek to chyba pochodzi z dobrego podciwego golfa mk2 <ok>
mojej hybrydzie kod po audi to SF.Schiza była bo nr jest zamazany i myślałem że kupiłem RN 1.6 audi ale na pewno jest RP. Pozdrowienia
Teraz wiadomo jaki kolega ma silnik PM.Stawiałbym na tę sondę lambda,Sprawdziłbym profilaktycznie dokładnie wężyki podciśnienia.Patrząc w środku filtra i po mono wtrysku smoła z odmy przytyka już to co chce .Aż się prosi o czyszczonko Ja mam przykładowo od flitra zaślepioną odmę od osłony klawiatury puszczoną luzem.Nie narzekam nawet w srogie mrozy z paleniem.
- damianek1234561
- Forum Audi 80