[80 B4 1.9TDI] raz jedzie... a raz nie...;/
- M4teusz
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
[80 B4 1.9TDI] raz jedzie... a raz nie...;/
Trochę dziwne moje autko raz jedzie jak jechać powinno i 200km/h pojedzie po trasie a często jest tak słaby i mułowaty że 140 to już gaz w podłodze... Czy może być to wina zaworka N75? Może przepływka? Jaka może być przyzczyna że ma takie wahania?
-
- Forum Audi 80
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Prędkość maksymalna wg. producenta to 174km/h + 10% przekłamanie licznika to 192km/h. Dodajmy sobie do tego błąd paralaksy i wychodzi 200km/h :mrgreen:MUNIOR pisze:200 powiadasz :roll: ... nie ma takiej opcji na ori skrzyni ,oponach i sofcieM4teusz pisze:Trochę dziwne moje autko raz jedzie jak jechać powinno i 200km/h pojedzie
- M4teusz
- Forum Audi 80
Panowie post nie dotyczy prędkości maksymalnej mojego autka,jak ktoś nie wierzy zapraszam na przejażdżkę piszę tak jak pokazuje licznik, a skoro fabrycznie ma on jakieś przekłamanie to trudno. Kolego MUNIOR może podwinął ci się dywanik i pedał gazu nie idzie w podłogę Co do tematu, akumulator jest nowy więc to też odpada. Objaw jest dziwny czasami po prostu nie ciągnie jak powienien. Spróbuję wymienić n75. Jakoś kosmicznie drogi nie jest.
U mnie kolego tez tak było i nie było to uwarunkowane ani prędkością ani obrotami. Niekiedy praktycznie od razu nie chciał jechać a niekiedy przejechałem 200 i więcej kilometrów i dopiero objaw się pojawiał. A swoja droga jak byś się podłączył po Vaga na pewno od razu było by pokazane w błędach co mu dolega.
- meksykanineg
- Forum Audi 80
Mysle ,ze jak wsiadłbys do Muniora 80-tki,to nawet z podwinietym dywanikiem mocno by Cie zaskoczyłaM4teusz pisze: Kolego MUNIOR może podwinął ci się dywanik i pedał gazu nie idzie w podłogę .
Temat nie dotyczy predkosci max,ale dla scisłosci napiszmy sobie jasno,ze na oryginalnej skrzyni,200/h nie jest realne. Nie jest realne nawet po modach. No ale byc moze masz skrzynie np od A4 B5 i nie wiesz o tym... w kazdym razie temat nie o tym ...
Co moge poradzic Ci od siebie na Twoj problem to jak pisza przedmowcy ,podstawa to VAG ,a poza tym jesli chcesz własnorecznie sprawdzic czy N75 jest sprawny-zrob "baj-pas" (na forum jest info na temat co to takiego i jak to zrobic)
Poza tym przewod cisnienia intercooler - sterownik silnika (jesli jest nieszczelny,bedzie objaw niedomagajacego N75 ,moł i takie tam)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
:mrgreen: E tam Łukasz ,80 tka nie koniecznie ...ale moja A4 po prostych modach nawet mnie zaskakuje 80 tka przy niej ,jakaś wyrażnie słabsza :mrgreen: a praktycznie wszystko to samo w obu siedzi 8-)meksykanineg pisze:Mysle ,ze jak wsiadłbys do Muniora 80-tki,to nawet z podwinietym dywanikiem mocno by Cie zaskoczyła
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Zwykle jedno i drugiethebarylka pisze: to jest bez sens sprawdzanie max. predkosci bo jeden blad i albo nie masz auta albo masz pomnik
To nie blokada ,tylko obroty silnika doszły do maxignac112 pisze:U mnie na ori skrzyni 190km/h i tak jakby się blokada włączała
Pewnie tak jak byś w jakiś sposób był w stanie zwiększyć max obroty ,lub miał dłuższą skrzynięignac112 pisze:Więcej pewnie by poszła