[b4 sedan ] nawiew z kratek
[b4 sedan ] nawiew z kratek
Witam
mam ciekawostkę której nie mogę pojąc .polega ona na tym ze z bocznych kratek leci gorące powietrze wręcz czasem parzy a ze środkowej ledwo co dmucha powietrze nawet na 4 biegu to jeszcze słabo grzeje a wydaje mi się ze przecież ze środkowych powinno być najcieplej są najbliżej nagrzewnicy jak jest u was
mam ciekawostkę której nie mogę pojąc .polega ona na tym ze z bocznych kratek leci gorące powietrze wręcz czasem parzy a ze środkowej ledwo co dmucha powietrze nawet na 4 biegu to jeszcze słabo grzeje a wydaje mi się ze przecież ze środkowych powinno być najcieplej są najbliżej nagrzewnicy jak jest u was
do takiej roboty to od razu dorzuciłbym wymianę chłodniczki wiele nie kosztuje a roboty z wymianą dużo więc przy okazji można zrobić.manfred19 pisze:Jak już zdejmiesz deskę i rozbierzesz obudowę nagrzewnicy to na Twoim miejscu profilaktycznie bym wymienił gąbkę na klapach sterujących.....będziesz miał spokój a nie tak jak u mnie wykrzaczy się przy -15 stopniach
ja właśnie przerabiałem wymianę nagrzewnicy u siebie dosłownie parę dni temu i tak jak koledzy piszą wymieniłem odrazy piankę na klapkach to teraz takie grzanie ze na max ciepłym i na 4 biegu parzy po rękach :mrgreen: zabieg na prawdę opłacalny bo efekt powala a roboty wcale nie ma tak dużo tylko każdy tak narzeka że wymiana nagrzewnicy to straszna rzecz...
pozdro.
pozdro.