[All] Instrukcja - Sam naprawiam H. R. Etzold
-
- Forum Audi 80
- 12adriatexs15
- Forum Audi 80
http://allegro.pl/audi-80-ksiazka-napra ... 31524.html Poszukuję stron z książki takiej jak wyżej, 191-195 od układzie sterowania Digifant czy mógłby ktoś zrobić zdjęcia lub skany i przesłać mi je na e-mail ? adriatexss@gmail.com z góry dzięki
-
- Forum Audi 80
Hej koledzy, jestem świeżo po kupnie audi 80 b4 2.8(aah) i prosił bym o podlinkownie jakiejś dobrej serwisówki(może być ang ale jak jest dobra to lepiej pl), bo do tego silnika coś nie mogę znaleźć na stronie ani gdziekolwiek...
Można do tej wersji silnikowej dostać książkę PL? Jakieś sam naprawiam czy cos w tym stylu?
Odrazu spytam czy da się od tego auta podpiąć VAG'a(?) i co do tego potrzebuje?
Sorry za banalne pytania, ale dopeiro zaczynam zdobywać wiedze na temat tego auta, będę wertował sobie powoli forum aż poznam to auto na wylot-do tej pory siedziałem w nismo i dzięki pomocy forów i doświadczeniu które przychodzi z czasem poznałem auto do ostaniej śrubki-ale to wymaga czasu, a szkoda robić po omacku...
Możę ktoś podrzuci tematy godne uwagi "na początek"?
DZięki i pozdr!
Można do tej wersji silnikowej dostać książkę PL? Jakieś sam naprawiam czy cos w tym stylu?
Odrazu spytam czy da się od tego auta podpiąć VAG'a(?) i co do tego potrzebuje?
Sorry za banalne pytania, ale dopeiro zaczynam zdobywać wiedze na temat tego auta, będę wertował sobie powoli forum aż poznam to auto na wylot-do tej pory siedziałem w nismo i dzięki pomocy forów i doświadczeniu które przychodzi z czasem poznałem auto do ostaniej śrubki-ale to wymaga czasu, a szkoda robić po omacku...
Możę ktoś podrzuci tematy godne uwagi "na początek"?
DZięki i pozdr!
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Na początek to https://audi80.pl/przywitaj-sie-z-nami-vt26445.htmPiotrekłdz pisze:Możę ktoś podrzuci tematy godne uwagi "na początek"?
Tutaj http://www.centrum.audi80.pl/ masz wszystkie instrukcje obsługi różnych modeli.
Można, ale najpierw uzupełnij swój profil, bo "duży" silnik to dla jednego 6.0, a dla drugiego 1.8.Piotrekłdz pisze:Odrazu spytam czy da się od tego auta podpiąć VAG'a(?) i co do tego potrzebuje?
Będziesz potrzebował kabel ze złączem OBD II ( np. viaken, wystarczy wpisać na allegro interfejs diagnostyczny ) oraz program żeby go obsłużyć ( np. Vag-Com ) i komputer.
-
- Forum Audi 80
Dzięki Sagem! Co do silnika to tak wpisałem bo zakładałem konto zanim kupiłem auto, a nie byłem pewny czy nie stanie na 2.3 NG-na szczęście udało się trafić w miare nie zamęczone aah! Zaraz to zmienie...
Mógłbyś podrzucić bezpośredni link do tej wersji serwisówki która jest mi potrzebna? Założyłem konto tam na stronie, suzkałem, ale albo jestem ślepy albo są tam tylko do diesli i 4/5cyl?
Co do interfejsu to dzięki, poszukam zaraz czegoś-bardzo fajnie że ma tego vaga, bardzo ulatawi to diagnostyke i doprowadzenie silnika do ładu...
Wgl pozwole sobie założyć temat o moim aucie i liście rzeczy do zrobienie, bo tak jak mówie, na pewno jest to wszystko(albo większość) na forum, ale zanim się do tego dokopie to miną dni, co nie zmienia faktu żęa kopanie czas zacząć(dosłownie wczoraj dowiozłem fure)-czyli idziemy spać o 5 <ok>
Mógłbyś podrzucić bezpośredni link do tej wersji serwisówki która jest mi potrzebna? Założyłem konto tam na stronie, suzkałem, ale albo jestem ślepy albo są tam tylko do diesli i 4/5cyl?
Co do interfejsu to dzięki, poszukam zaraz czegoś-bardzo fajnie że ma tego vaga, bardzo ulatawi to diagnostyke i doprowadzenie silnika do ładu...
Wgl pozwole sobie założyć temat o moim aucie i liście rzeczy do zrobienie, bo tak jak mówie, na pewno jest to wszystko(albo większość) na forum, ale zanim się do tego dokopie to miną dni, co nie zmienia faktu żęa kopanie czas zacząć(dosłownie wczoraj dowiozłem fure)-czyli idziemy spać o 5 <ok>
Cześć Pewnie ktoś już ten filmik widział ale to dla tych co nie widzieli oraz żeby nie zginęło pod natłokiem głupkowatych sitów.Taki dodatek dvd do książki Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-01-28, 23:43 ]
[ Dodano: 2014-01-28, 23:43 ]
Rozumiem że ciężko ją zdobyć.Bardzo dobrą alternatywą była by książka Sam naprawiam VW PASSAT B2-SANTANA. Model ten miał ładowany silnik podłużnie jak w audi,te same silniki ale pod innymi oznaczeniami.Książka posiada w sumie opis bliźniaczych silników diesla 1.6 od A do Z .Ładne opisanie tematu wraz ze zdjęciami co i jak naprawiać.PozdrawiamDaavid725 pisze:Witam, poszukuje instrukcji do Audi 80 B2 typ 81 Diesel, nigdzie jej nie mogę znaleść.