[2.3 NG] chodzi na 4 cylindrach pomocy
[2.3 NG] chodzi na 4 cylindrach pomocy
audi 80 coupe 2.3 NG chodzi na 4 cylindrach pomocy
Ostatnio zmieniony 17 sty 2013, 22:42 przez ozji, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: audi 80 coupe 2.3 NG chodzi na 4 cylindrach pomocy
upewnij się czy sprawne są świece, kable w dalszej kolejności kopułkaozji pisze:audi 80 coupe 2.3 NG chodzi na 4 cylindrach pomocy
Nowe ale jakie? Firma? Pytam nie bez powodu, widziałem kilka niezłych rozczarowań nowymi kablami...ozji pisze:świece i kopułka nowa wraz z przewodami
Skoro wiesz, ze na cztery chodzi(zdjąłeś fajkę ze świecy na danym garczku i nie było zmian w pracy) to przełóż kable pro forma między cylindrami(nie zmieniając kolejności zapłonu).
Świece -nowe, ok. Sam kiedyś wsadziłem do w124 nowe NGK i założyłem gaźnik, a auto kulało na jeden gar. Po wielu niepotrzebnych czynnościach wykręciłem świece i jedna miała jak się okazało przerwę na grubość żyletki
Czasem można utrącić izolator na świecy niechcący.
Od kiedy się problem zaczął?
Chodził na 5 cylindrów? Pewnie tak -kiedy się zaczęło? Po wymianie WN, czy wymiana miała to naprawić?
Ma gaz? Coś się działo z nim?
I tak dalej...słowem -napisz coś stary, bo nie ma się za co złapać i można gdybać tylko
Sprawdzał ktoś kompresję na cylindrach? Kompletnie jeden gar nie łapie? Robiłem taki przypadek, odleciał kawałek obudowy wtryskiwacza(!), auto na obu paliwach chodziło(o cudzie), lecz na obu robiło patataj bez jednego cylindra. Jakiś r4 z KE-j to był....
Weź no popraw temat, bo się odechciewa pisać -człowiek się naklepie, a wieczorem wątek w koszu gnije
Weź no popraw temat, bo się odechciewa pisać -człowiek się naklepie, a wieczorem wątek w koszu gnije
-
- Forum Audi 80
Ja bym sprawdził kolejność zapłonu może ktoś lub Ty się pomyliłeś ? I iskra jest w nieodpowiednim momencie, choć teoretycznie wtedy kulałby na dwa gary, ale mimo wszystko zobacz kolejność. Mi nieraz zdarzyło się wymieniać nowe świece na nowe podmien świece, kable. Chyba normalne że świeca będzie sucha skoro pracuje tylko na gazie ? A jak zapalasz auto w mrozy ?