[all b4] "guzik" ręcznego jak wymontować
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[all b4] "guzik" ręcznego jak wymontować
Panowie czy "guzik" hamulca ręcznego da się jakoś wyjąć bez ściągania całej wajchy? Gdzieś kiedyś czytałem że wystarczy pociągnąć ale za cholerę nie chce wyjść.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
NIe kombinuj, guzik jest zahaczony o zębatkę (tak mniej więcej) , jak go wyjmiesz to będziesz musiał całą wajchę wyjąć i złożyć na nowo.
Tak go nie wyjmiesz, trzeba wszystko wyjąć. Ja tak zniszczyłem sobie wajchę, bo za mocno pociągnąłem ręczny na wciśniętym guziku i guzik się wypiął, ale nie mam jak go z powrotem włożyć i będę rozbierał wszystko.
Tak go nie wyjmiesz, trzeba wszystko wyjąć. Ja tak zniszczyłem sobie wajchę, bo za mocno pociągnąłem ręczny na wciśniętym guziku i guzik się wypiął, ale nie mam jak go z powrotem włożyć i będę rozbierał wszystko.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak wyjąłem.Gdzieś go trzymało więc postanowiłem zdjąć całą rączkę.Znalazłem temat gdzie pisałeś jak to zdjąć.Powiem ci że wkręcić z powrotem ten przycisk było by trudno bez zdejmowania rączki gdyż ten pręt na który się wkręca nie stoi ruchomo.W tym temacie o którym opisywałeś jak zdjąć rączkę było twoje zdjęcie z chromowanym przyciskiem.Pomyślałem że przydało by się coś takiego u mnie <ok> Pisałem na PW do kolegi szarpi który odpisał że on wymieniał z A8 ten przycisk.Nie napisał tylko czy pasuje p&p i z którego A8 pasuje.Przydał by sie też numer tego przycisku to bym nie szukał tylko zamówił w ASO.Jak by ktoś znał to proszę napisać.Ten numer w A80 to 113711333 ale nie mogę znaleźć jaki jest w A8...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ale z daleka wygląda jak chromowany Muszę się dowiedzieć z czego podejdzie chromowany.Kurcze w etce nie ma w ogóle numerów tych przycisków.Nie wiem czy mam jakąś okrojoną wersję czy co.Po wpisaniu numeru z przycisku który dziś wykręciłem w ogóle go nie znajduje w etce a w ASO jest do kupienia i bez problemu go znajduje wyszukiwarka... Jak tak patrzę to ręczny z A8 D2 jest podobny do A80 może o ten przycisk chodzi...IC69 pisze:Ja nie mam chromowanego, tylko utoczony z kawałka aluminium.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
jak w ASO go znaleźli, to niech Ci znajdą też ten z A8.hudy pisze:Po wpisaniu numeru z przycisku który dziś wykręciłem w ogóle go nie znajduje w etce a w ASO jest do kupienia i bez problemu go znajduje wyszukiwarka...
Ja to nawet tej dźwigni nie umiem znaleźć, a co dopiero guzik. :mrgreen:Jak tak patrzę to ręczny z A8 D2 jest podobny do A80 może o ten przycisk chodzi...