Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1Z] Szukam pompy - zamiennika

slawe1983
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: slawe1983 » 29 gru 2012, 15:27

Trepek podkładki to ja już mam wyjęte i od strony tłoczka i dekielka, bo były po obu stronach, a i ostatnio dostałem dekielek o 1,2 mm głębszy tylko muszę go założyć teraz i zobaczymy wiosną jak to pójdzie na ćwiarę <ok>

janks
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: janks » 10 sty 2013, 09:05

trepek pisze:Są różnej długości tłoczki przestawiacza oraz dekielki, w które może wejść tłoczek. Można wyrzucić podkładkę i zmienić sprężynę, zyska się parę mm.
Czy mógłbyś trochę rozwinąć ten temat? Zdjęcie podkładki spowoduje, że pompa będzie wyżej kręcić (w sensie obrotów), czy też przybędzie trochę niutona np. z dołu, bo wtrysk nastąpi wcześniej ze względu na niższe ciśnienie wewnętrzne lekko już styranej pompy 1Z.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 10 sty 2013, 21:19

janks pisze:Czy mógłbyś trochę rozwinąć ten temat? Zdjęcie podkładki spowoduje, że pompa będzie wyżej kręcić (w sensie obrotów), czy też przybędzie trochę niutona np. z dołu, bo wtrysk nastąpi wcześniej ze względu na niższe ciśnienie wewnętrzne lekko już styranej pompy 1Z.
A tam styranej ...nowsze widziałem bardziej styrane ...jak masz ori program i wszystko dobrze z pompą ,jedyne co możesz uzyskać grzebiąc przy ciśnieniu wewnetrznym, to zbyt szybkie wyprzedzanie dynamicznego kąta wtrysku ,co nie dość że zdrowe dla silnika nie jest ,to jeszcze powoduje większy klekot ;-) a to że po tym zabiegu może będzie odczucie że się ciut lepiej zbiera ,to gra nie warta swieczki ,bo wiecej z tego szkód niż pożytku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pompy wtryskowe i wtryskiwacze”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl