[B4/NG] Nie działa wskaźnik temperatury
[B4/NG] Nie działa wskaźnik temperatury
Witam.
Mam następujący problem, nie działa mi wskaźnik temp płynu chłodzącego i palą mi się czujniki temp. Ciągle pali mi się kontrolka jakbym nie miał płynu. Chodzi o czujnik przy silniku. Zbiorniczek ok. Czujnik 2 pinowy ok. Gorzej z tym 4 pinowym. Już 2 albo 3 siedzi i po nie długim czasie dalej to samo.
Pali mi też co jakiś czas bezpiecznik od silnika. Ten 1 od kierowcy 10 A.
Może ktoś wie co może być tego przyczyną?
Pozdrawiam.
Mam następujący problem, nie działa mi wskaźnik temp płynu chłodzącego i palą mi się czujniki temp. Ciągle pali mi się kontrolka jakbym nie miał płynu. Chodzi o czujnik przy silniku. Zbiorniczek ok. Czujnik 2 pinowy ok. Gorzej z tym 4 pinowym. Już 2 albo 3 siedzi i po nie długim czasie dalej to samo.
Pali mi też co jakiś czas bezpiecznik od silnika. Ten 1 od kierowcy 10 A.
Może ktoś wie co może być tego przyczyną?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 15:00 przez emanuel33, łącznie zmieniany 2 razy.
Aby sprawdzić sam wskaźnik wystarczy jeden kabelek idący do kostki zmasować i wtedy wskazówka przy włączonym zapłonie powinna pójść na full. Niestety nie pamiętam który, metoda prób i zobaczysz. Zazwyczaj mocno śniedzieją styki w kostce, lecz świecąca ciągle kontrolka sugeruje zwarcie. Sprawdź jeszcze czujnik przy naczyniu bo on też może świrować.