Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b4 avant

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 18 paź 2007, 22:46

wygladaja tak: sa jednodrozne (nawet bez stozka wysokotonowego), troche jak maly wooferek, sa krecone na jedna srubke, z drugiej strony jest zaczep ktory sie wsuwa w szczelinke montazowa :) no i sa szaro-czarne :) inaczej nie umiem opisac...

bulbo (usunięte)

montaż zestawu Hertz

Post autor: bulbo (usunięte) » 03 lis 2007, 19:38

koko666 ... a co powiesz na taka opcje ....
... w swoim Avancie mam seryjnie :
przod podszybie - NOKIA 10cm
tyl drzwi odseparowany sestaw Nokii 13cm

z tego co napisales poprawiles swoja seriyjna instalacje wiec znasz troche temat
i wiadomo ze tylne glosniki montowane sa na wzmacniaczu, i fakt jest tez taki ze (wtyczki pod tapicerka) nie lacza co latwo naprawic :) ... ale co z podpierdywaniem glosnikow przy niewiele glosniejszej muzie ?

ja na razie chce zainwestowac w przod i wymienic pod szyba standard na Hertz DCX 100
sadze ze to bedzie na obecna chwile tania i w miare przyjemna dla ucha inwestycja.
Problemem bedzie jedynie pozbycie sie tych popierdywan w tyle przy glosniejszym sluchaniu ... ale tu kiedys kiedys planuje zakup zestawu Hertz DSK 130.

Dodam ze calosc napedzana jest przez radio Pioneer DEH-77MP
i nie chce sie pakowaz jak na razie w montaz wzmacniacza.

moze ktos probowal juz montowac lub ma zamontowany taki zestaw ? chce zaciagnac troszke info ....
z gory dzieki

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 04 lis 2007, 19:47

ja jeszcze nic ze swoimi nie robilem, naprawilem tylko tylne glosniki (nie byla to wina nie laczacych wtyczek, ale bardziej samego glosnika).
mysle narazie co z tym zrobic, poki co musze zalozyc instalacje do wzmacniacza i subwoofer (lezy od miesiacai nie mam czasu zalozyc). wloze chyba na przod te glosniki o ktorych piszesz (dcx 100 hertz'a). tylu nie ruszam bo nie chce szpecic auta (mam jasna tapicerke i nie chce czarnych maskownic).
piszesz ze chcesz zalozyc esk-130 na tyl. mowisz o zestawie odseparowanym. pomysl niezly, ale ja raczej wsadzilbym same woofery bez tweeterow, bo psuje troche scene jak cos ci piszczy "za uszami".
aaa, i tylne glosniki nie sa na wzmacniaczu, myslalem tak bo nie graly mi oba i ciezko bylo uwierzyc ze oba padly (a tak wlasnie bylo), a wzmacniacz z tylu jest dosc czesty w audi.

bulbo (usunięte)

Post autor: bulbo (usunięte) » 04 lis 2007, 20:18

dzieki za odp ... wszystko ok
... nie zgadzam sie tylko z tym ze tylne oryginalne glosniki odseparowane (u mnie firmy NOKIA) nie sa ze wzmacniaczem, bo SA ! moze u Ciebie sa tylko wofery ?
Glosnik montowany jest w specjalnej obudowie, zarowno po prawej jak i lewej stronie w drzwiach.
Byc moze Ty masz juz jakies kombinowane i ktos ingerowal i wymienil oryginaly na to co teraz gra u Ciebie lub masz inny system (BOSE ? bo takie tez podobno montowano jesli sie nie myle)

Fakt tez taki ze oryginalne maskownice wygladaja ok, ja mam czarna tapicerke wiec zmiana na inna maskownice nie sprawia problemu, zapytanie budzi sie dopiero w tweeterach i ich montazu zamast tych oryginalnych tych z zestawu HERTZ'a, no ale jak Ty to zrobisz wczesniej to sie mysle podzielisz z nami, ja na razie tez mysle o przodku.

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 06 lis 2007, 09:52

tez mam glosniki NOKIA z tylu, nic nie bylo kombinowane, wszystko fabryczne. glosniki sa razem z maskownica. u mnie nie bylo wzmacniacza, moze u ciebie jest. moglo byc kilka rozwiazan.

teraz mam tam zestaw z tweeterem, ale chyba zrezygnuje z nich, narazie wezme sie za wzmacniacz i subwoofer. tylu chyba nie bede wcale ruszal, bardziej skupie sie na przodzie, i chyba zaloze jednak taschki...

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl