[B4] Abt. Dzwon o krawężnik.
[B4] Abt. Dzwon o krawężnik.
Witam. Panowie jak wiadomo jest ślisko i skręcajac na parking auto szło prosto w krawężnik i lewym przednim kołem uderzylo z impetem, głośne buum z tym ze koło bylo podczas uderzenia lekko skręcone w prawą strone, czyli uderzylo lekko jak by bokiem. Koło cofnięte całkowicie w nadkole, kręcąc kierownicą cos sie rusza ale opona obciera o blache i to jest symboliczne skręcanie, prawe koło kręci dobrze. Czyli zdrowe koło jest jak należy ale rombnięte jest ustawione troche w inna strone. Z tym ze dodatkowo to uderzone wydaje sie lekko przechylone jak ten znaczek " / " . Końcówka drążka nie jest urwana, ale auto jest uziemione. Będę wdzięczny za pomoc w określeniu co by bylo do wymiany. Jeśli ktoś sie domyśla co moze być rąbnięte.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Wielkie Dzięki panowie, pierwsze podzwonie oriantacyjnie po części, i dzwonie po lawete. I tak juz nie zostało nic innego do wyboru.
[ Dodano: 2013-01-17, 13:31 ]
Nie wiem dlaczego ale nie mogę edytować swojego posta.
Panowie, mimo niesprzyjających warunków pogodowych zaglądłem pod samochód. I okiem amatora widać ze wachacz jest bardzo mocno wygięty, niestety nie mialem jak lepiej sie przyjrzeć okiem amatora. Mam nadzieje ze to tylko wachacz. Jak by wyszło cos wiecej to napisze, moze ktos bedzie mial info na przyszłosc, oby sie nie przydało %-) Pozdrawiam
WSZYSTKO jasne, wahacz cały ugięty, to samo sworzeń, doszła zbieżność i oby nic więcej nie wyszło w praniu. Dzięki za odpowiedzi, auto juz zrobione.
[ Dodano: 2013-01-17, 13:31 ]
Nie wiem dlaczego ale nie mogę edytować swojego posta.
Panowie, mimo niesprzyjających warunków pogodowych zaglądłem pod samochód. I okiem amatora widać ze wachacz jest bardzo mocno wygięty, niestety nie mialem jak lepiej sie przyjrzeć okiem amatora. Mam nadzieje ze to tylko wachacz. Jak by wyszło cos wiecej to napisze, moze ktos bedzie mial info na przyszłosc, oby sie nie przydało %-) Pozdrawiam
WSZYSTKO jasne, wahacz cały ugięty, to samo sworzeń, doszła zbieżność i oby nic więcej nie wyszło w praniu. Dzięki za odpowiedzi, auto juz zrobione.