[80 B4] Nie da się zapalić auta bez pilota
[80 B4] Nie da się zapalić auta bez pilota
Witam Panowie, problem jest poważny gdyż mam unieruchomione auto..
Mam nie sprawne dwa piloty od centralnego. Ten drugi padł ostatnio. Wyczytałem na forum że jest sposób na zaprogramowanie go gdyż kontrolka działa w pilocie tylko nie reaguje auto.
Zdjąłem klemę, wcisnąłem guzik w pilocie i założyłem klemę. Efekt - ten sposób nie działa.
Ale za to teraz mam większy problem otóż teraz nie mogę wyłączyć alarmu. Wcześniej jak ściągałem klemę to później wciskałem guzik na pilocie i luz. A teraz nie działa i cały czas jest odłączony zapłon ( kontrolki się nie zapalają na desce ) i nie da się odpalić auta. Każde otwarcie drzwi skutkuję włączeniem alarmu.. a pilot nie działa. Próbowałem kluczykami go jakoś wyłączyć ale nie da się. Poprostu cały czas jest uzbrojony.
Czy jest inny sposób wyłączenia alarmu oprócz pilota?
Na syrenie widnieje napis
a wygląda tak:
może ktoś ma taki alarm i wie jak go odblokować bez pilota?
Mam nie sprawne dwa piloty od centralnego. Ten drugi padł ostatnio. Wyczytałem na forum że jest sposób na zaprogramowanie go gdyż kontrolka działa w pilocie tylko nie reaguje auto.
Zdjąłem klemę, wcisnąłem guzik w pilocie i założyłem klemę. Efekt - ten sposób nie działa.
Ale za to teraz mam większy problem otóż teraz nie mogę wyłączyć alarmu. Wcześniej jak ściągałem klemę to później wciskałem guzik na pilocie i luz. A teraz nie działa i cały czas jest odłączony zapłon ( kontrolki się nie zapalają na desce ) i nie da się odpalić auta. Każde otwarcie drzwi skutkuję włączeniem alarmu.. a pilot nie działa. Próbowałem kluczykami go jakoś wyłączyć ale nie da się. Poprostu cały czas jest uzbrojony.
Czy jest inny sposób wyłączenia alarmu oprócz pilota?
Na syrenie widnieje napis
a wygląda tak:
może ktoś ma taki alarm i wie jak go odblokować bez pilota?
Centralkę alarmu masz zapewne nad półką nad nogami kierowcy. A przycisk serwisowy gdzieś za wykładziną podłogową. Jak już znajdziesz centralkę od alarmy to do niej będzie podłączone parę przewodów. Mogą się trafić 4 cieńsze niż reszta. Jedna para z nich może być od diody sygnalizującej o uzbrojeniu alarmu a druga para będzie właśnie od szukanego przycisku serwisowego.
Dzięki! W końcu uciszyłem tego wariata <ok>
A tak swoją drogą, da się jakoś ożywić te piloty ( zaprogramować)?
Kontrolki się świecą w nich czyli powinny być ok.
Później spróbuję zlokalizować centralkę i zrobię fotke to może uda się rozpoznać jaki to model alarmu.
Chciałbym je naprawić, ewentualnie dokupić nowe.
A tak swoją drogą, da się jakoś ożywić te piloty ( zaprogramować)?
Kontrolki się świecą w nich czyli powinny być ok.
Później spróbuję zlokalizować centralkę i zrobię fotke to może uda się rozpoznać jaki to model alarmu.
Chciałbym je naprawić, ewentualnie dokupić nowe.
Dostałem się do centralki, czarne pudełko. Popatrzyłem z każdej strony i żadnego guzika nie ma Wymontowałem ją z auta, rozebrałem i też nic nie znalazłem.. zrobiłem zdjęcie środka:
Szukałem instrukcji po numerach które tam widnieją, niestety bezskutecznie..
do centralki jest jeszcze podłączone jakieś urządzenie, plastikowa puszka - biała. I tam jest pokrętło. Można przekręcić o o 360 C, regulacja głośności alarmu?
Wygląda to tak:
i środek:
Szukałem instrukcji po numerach które tam widnieją, niestety bezskutecznie..
do centralki jest jeszcze podłączone jakieś urządzenie, plastikowa puszka - biała. I tam jest pokrętło. Można przekręcić o o 360 C, regulacja głośności alarmu?
Wygląda to tak:
i środek:
Dzięki Manfred19 <ok>
Wszystko się zgadza, próbowałem zaprogramować piloty ale nie da rady..
Jeden pilot to chyba całkiem padnięty bo mruga po włożeniu baterii jak mu się podoba.
Drugi niby w porządku. Normalnie reaguję na przyciski, ale nie da się zaprogramować.
A czy każdy pilot da się zaprogramować do tego alarmu czy musi być specjalny do niego.
Jak to jest z kupnem pilota?
Wszystko się zgadza, próbowałem zaprogramować piloty ale nie da rady..
Jeden pilot to chyba całkiem padnięty bo mruga po włożeniu baterii jak mu się podoba.
Drugi niby w porządku. Normalnie reaguję na przyciski, ale nie da się zaprogramować.
A czy każdy pilot da się zaprogramować do tego alarmu czy musi być specjalny do niego.
Jak to jest z kupnem pilota?
Witam, dalej nie mam tego pilota, i zamierzam go dokupić.
Pytanie tylko którę piloty nadają się do tego alarmu? (Python 3000 Gold MINI).
Jak mam szukać pilota? bo nie wszystkie pasują do tego alarmu?
Ten alarm obsługuję częstotliwość pracy pilota 433,92 MHz.
Czy wystarczy że dokupię pilot o takiej częstotliwości pracy?
To będzie działał?
Czy na coś jeszcze muszę zwrócić uwagę?
Pytanie tylko którę piloty nadają się do tego alarmu? (Python 3000 Gold MINI).
Jak mam szukać pilota? bo nie wszystkie pasują do tego alarmu?
Ten alarm obsługuję częstotliwość pracy pilota 433,92 MHz.
Czy wystarczy że dokupię pilot o takiej częstotliwości pracy?
To będzie działał?
Czy na coś jeszcze muszę zwrócić uwagę?