[All] Zakłócenia pracy radia i gazu od sprzętu audio
[All] Zakłócenia pracy radia i gazu od sprzętu audio
Od niedawna mam w bagażniku skrzynie basową i wzmacniacz 700w. Od tego czasu co zamontowałem sprzęt mam zakłócenia na antenie od radia, nie może znaleźć kanałów i na butli gazowej wskazówka zatrzymała się w miejscu, nie pokazuje ile jest gazu, nie pali się kontrolka od rezerwy.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 17:34 przez Juras18, łącznie zmieniany 2 razy.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
u mnie zakłócenia też są mimo że zmieniłem radio, wymienialem kable zasilajace do wzmacniacza. I jeżeli kabel zasilajacy idzie nawet drugim progiem niż antenowy to też mogą być zakłucenia. Jak czasem chcesz posłuchać radia to na kablu remote zamontuj sobie w zasięgu ręki włącznik i poprostu rozłączaj tak żeby grało Ci bez skrzyni tylko z samych głośników. Ą z ta rezerwa na gazie i wskazówka to moim zdaniem nie jest to spowodowane basem bo ludzie nie takie skrzynie mają i nic się nie dzieje. To może być zbieg okolicznosci. Więc z tym gazem to może jedz kolego do gazownika
spoko. Od tego tu wszyscy są:) jak nie chcesz robic tego włącznika na kablu REMOTE odłączającego wzmaka to jeszcze możesz spróbować zmienić przewod antenowy na nowy albo wzmacniacz antenowy zamontowac. Ale ja tego nie próbowałem i nie wiem czy zda egzamin. To takie tam dodatkowe pomysły nie poparte praktyka:)