[b4 1z] Poduszki silnika - never ending story
- karolas123
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Chyba chodzi o te dwa pomarańczowe kółeczka pod spodem poduszki :roll:bozmek pisze:Koledzy a ten kolor pod poduszka co to za oznaczenie? http://moto.allegro.pl/poduszka-silnika ... 19297.html
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
mysle że nieobciążonym dieslem ,przy sprayjających warunkach czyli prosta ładna droga bez górek wiatru to minimum przy którym diesel powinien sobie bez problemu poradzic mam dopiero pare lat prawko i to mój 3 dielel ale moge sie mylić posiadałem mondeo mk1 i mazde 1990rok i żadnemu nie sprawiało to problemów teraz to mam z powodu prawdopodobnie nastawnikia za który sie bym dawno wzioł jakbym dysponował jakim kolwiek zapleczem ,także moze tu tki przyczyna
od tego mamy forum poszukaj poczytaj w kazdym razie bede na bieżąco zdawał relacje z moich postepów
od tego mamy forum poszukaj poczytaj w kazdym razie bede na bieżąco zdawał relacje z moich postepów
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Przy takich obrotach na 4 czy 5 tym biegu się nie przyspiesza ,bo będzie się buntował i buczał ...teraz pytanie drży czy buczy :?: bo to zasadnicza róznica Jak buczy ,to jak koledzy piszą ,za niskie obroty ,za wysoki bieg ...ewidenty objaw przeciążania silnika ,no i zwykle przypchanego katalizatora ,o ile jeszcze jest .Jak drży przez chwilę ,a pużniej już nie ,to na pewno nie poduszki 8-)Maruna01 pisze:Problem u mnie polegha na tym ze przy 1500 obrotów na wysokim biegu podczas przyspieszania czuc ewidentnie jak całe auto drży dość mocno
-
- Forum Audi 80
witam,
podepnę się pod temat bo tez mam problem z poduszką lewą, która wyglądała tak
na tych zdjęciach nie widać (może jutro wstawię) pęknięcia gumy, trzyma ma się tylko na odcinku ok 3cm. wczoraj zamontowałem ori używkę która ma 2 oznaczenia 443199379E 8A0199379E i ma z dwóch stron jednakowe łapy.
Moja poduszka na zdjęciu ma 2 rożne łapy i śruby sztywno stojące.
Tą co zamontowałem ma ok 2 mm większe otwory(śruby nie siedzą sztywno jak w starej poduszce)....no i oczywiście problem z drżeniem auta co prawda nie wielkim ale na starej poduszce tylko przy zimnym silniku drgania były później nic. i co teraz zrobić ?
podepnę się pod temat bo tez mam problem z poduszką lewą, która wyglądała tak
na tych zdjęciach nie widać (może jutro wstawię) pęknięcia gumy, trzyma ma się tylko na odcinku ok 3cm. wczoraj zamontowałem ori używkę która ma 2 oznaczenia 443199379E 8A0199379E i ma z dwóch stron jednakowe łapy.
Moja poduszka na zdjęciu ma 2 rożne łapy i śruby sztywno stojące.
Tą co zamontowałem ma ok 2 mm większe otwory(śruby nie siedzą sztywno jak w starej poduszce)....no i oczywiście problem z drżeniem auta co prawda nie wielkim ale na starej poduszce tylko przy zimnym silniku drgania były później nic. i co teraz zrobić ?