[80 B4 NG 2.3] Wymiana nagrzewnicy
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
U mnie podobnie było a przyczyna??? Wykruszyła się gąbka przy łączeniu dechy z tym całym tunelem idącym od nagrzewnicy. Niby niewiele a zimne powietrze z zewnątrz do kanałów ciągnęło. Odkręciłem schowek wlazłem pod spód i wypatrzyłem nieszczęście. Gąbka samoprzylepną powciskałem w szparę i tyle. Po za tym sprawdź czy może termostat nie padł. A co do wymiany nagrzewnicy> Tu można znaleźć fotki co i jak i do boju. Co prawda przeraża ilość wszystkiego co się wywala ale jak poukłada się wszystko po kolei to i nie ma problemu ze złożeniem mnie z kumplem wystarczyło 7 godzin z przerwami na browarka i fajeczkę i po bólu!!!
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
LU CASH, dawaj info co wiesz bo patrząc na zdjęcia całej tej konsoli widać że otwierając maksymalnie klapę co daje na kratki widać pod kątem tą najważniejszą.
Kratek nad radiem nie mam już dawno i kanał co kieruje do nich powietrze też wywaliłem bo mi się radio nie mieściło więc chyba da radę :-| Daj cynk jak się mylę
Kratek nad radiem nie mam już dawno i kanał co kieruje do nich powietrze też wywaliłem bo mi się radio nie mieściło więc chyba da radę :-| Daj cynk jak się mylę
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
myślę że gąbka powiedziała Amen bo zimne leci i jak się rozgrzeje delikatnie tylko daje ciepłem.
Nagrzewnica myślę że ok bo ładnie płyn przepuszcza przewodami,nie cieknie no i płyn leci gorący bo wiele razy odpowietrzałem i łapy poparzyłem.
Na tym zdjęciu trochę lepiej widać budowę tego całego ustrojstwa
Narazie chcę sobie doraźnie pomóc bo wiadomo zimno a w lecie rozbiorę to całkiem
Nagrzewnica myślę że ok bo ładnie płyn przepuszcza przewodami,nie cieknie no i płyn leci gorący bo wiele razy odpowietrzałem i łapy poparzyłem.
Na tym zdjęciu trochę lepiej widać budowę tego całego ustrojstwa
Narazie chcę sobie doraźnie pomóc bo wiadomo zimno a w lecie rozbiorę to całkiem
-
- Forum Audi 80